Кузман Илиев: Патриотичната идея може да се представя модерно

Няма вариант да не се състави правителство, това е замисъл на г-н Румен Радев – да бабува на такава коалиция, смята той.

Патриотичната идея може да се представя модерно. Големият недостатък е, че тя е представена много архаично и много отчуждено. Това каза пред БНР Кузман Илиев, икономист и журналист, част от гражданската квота в листата на ВМРО за парламентарните избори. 

Според него не са използвани инструменти като социалните мрежи, за да достигне тази идея до повече хора и да направят каузата по-интересна и привлекателна от политическа гледна точка.

Той изказа мнение, че политическата класа в България и голяма част от обществото сериозно не познават историята на страната

По думите му ВМРО е сериозна организация и очаква от нея да си направи трезв анализ след резултатите от вота.

Разделянето на формациите от „Обединени патриоти“ Кузман Илиев определи като правилен ход, но посочи, че това е и урок и в бъдеще не е задължително да се постъпва по този начин:

За ВМРО тези избори бяха нещо като тест за общественото доверие. За това дали собственият ти актив вярва в теб и къде са ти пропуските. Това да се явиш сам е много достойно.

Илиев посочи, че залогът пред ВМРО е съхраняването на България и българщината, както и просъществуването на западната цивилизация, заливана от либералния диктат:

Работата трябва да започне веднага и изключителна много с младите хора. Не може Слави Трифонов, който няма нито една теза, която да е представил пред обществото, да привлече толкова млади.

Няма вариант да не се състави правителство и да се отиде на предсрочни избори, смята Илиев:

То е измислено, това е замисъл на г-н Румен Радев – да бабува на такава коалиция между малките извънпарламентарни партии, които си броят резултата заедно. И с подкрепата на БСП, която иначе остава в изолация. 

Икономистът прогнозира икономическата криза да бъде причина за евентуални предсрочни избори. 

Pin It on Pinterest