Крум Зарков: Властта на главния прокурор е неконтролируема и се използва избирателно

Три са въпросите, по които няма отговор,  и които са плод на критика към българската прокуратура  от страна на гражданите, Европейския парламент, международните наблюдатели и всички, които са в юридическата общност.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков по време на изслушването на главния прокурор Иван Гешев в Народното събрание. Той посочи, че тези три критики са следните: властта на главната прокуратура е много голяма, тя се използва избирателно, а над фигурата на главния прокурор няма  достатъчен контрол, като подчерта, че тези три проблема се потвърждават и от сегашния доклад.

„Съществува двоен стандарт, смс-ът ми е по-добър от смс-ът ти. Това е плод на пристрастност-политическа, както и към някои бизнеси, а смеската от политика и бизнес се нарича олигархия. За главния прокурор олигарсите биват добри и лоши“, коментира Зарков. Социалистът припомни обяснението на Гешев от вчера, че неговата власт не е толкова голяма: „Голямата власт и големият страх, който главната прокуратура поражда не е заради това, че някой може да бъде осъден, голямата власт е, че може безнаказано да те съсипе, без да те осъди“, завърши Крум Зарков.

Pin It on Pinterest