Крум Дончев: Ще помогна за инфраструктурата на Благоевград

„Ще помогна да се подобри инфраструктурата на Благоевград.“ Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Крум Дончев по време на посещението си в Благоевград.
Той остана очарован от духа, присъствието и положителната емоция, която излъчват хората. „Патриотизмът и национализмът са присъщи за хората от този край. Те все още носят спомените за великите личности, живели тук – Яне Сандански, Гоце Делчев, Пейо Яворов. Всички те са ярки представители на българския народ и са оставили значима следа в нашата история и култура“, сподели Крум Дончев, като подчерта, че е чувал много легенди за непобедимия дух на хората от този край.  
Наред с това обаче, не останаха незабелязани редицата опустели фабрики, сред които шивашки завод, фабрика за волани и не на последно място- цигарената фабрика „Булгартабак – Благоевград“, които са били сърцето на града и са давали поминък години наред на хората. Основните теми, които вълнуваха гражданите и най-вече представителите на търговския бранш и транспортния сектор бяха липсата на специализирани кадри и какви идеи има БСП в тази посока, за да предотврати създалата се криза. Присъстващите на срещата попитаха и какви мерки биха предприели БСП за проблема с мигрантите, които използват български шофьори, за да преминат границата. Споменаха за случаи, в които български шофьори са били задържани и хвърляни в затвора в Гърция.
В отговор на тези въпроси Дончев обясни, че при така създаденото законодателство на Гърция, със сигурност е важно да се предприемат мерки в посока- промяна на действията им и да се въведе клауза, смекчаваща вината обстоятелства, както и да се взаимстват примери на полезни практики от другите страни членки на ЕС. Глобите да бъдат парични, а не шофьорите да бъдат наказвани с най-строги наказания и да влизат в затвор.
 
купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest