Политика

Кристиан Вигенин и Драгомир Стойнев се срещнаха с ръководството на Българската петролна и газова асоциация

Кристиан Вигенин, водач на евролистата на „БСП за България“ и на листата с кандидати за народни представители в Ямбол, и Драгомир Стойнев, водач на листите в Стара Загора и Пазарджик, се срещнаха с ръководството на Българската петролна и газова асоциация. 

На срещата бяха обсъдени вече приетите и предстоящите за обсъждане в ЕП европейски нормативни актове, касаещи сектора на горивата. Беше обсъден енергийният преход в транспорта, като се констатира, че стратегия за това на национално ниво липсва. Председателят на БПГА Светослав Бенчев подчерта нуждата от алтернативни технологии, които да са основани на конкурентен принцип, а не на административното им налагане. 

Представителите на БСП представиха своите виждания по обсъжданите теми, като обърнаха внимание на поетия от тях предизборен ангажимент за преразглеждане на Зелената сделка и част от изискванията към държавите членки, заложени в нея. Те се обявиха за разумно законодателство в защита на българския национален интерес както в Народното събрание, така и в Европейския парламент.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest