Кристиан Вигенин: БСП има програма за повишаване на доходите, демографската криза, подкрепа за младите

В първия дебат по bTV Вигенин разкри унищожителни данни, с които управляващите признават провала си

„От БСП имаме сериозни задачи след 4 април. Говоря от позицията на управляващи, на които им предстои да извършат сериозни реформи – в здравеопазването, образованието, съдебната система“, обяви Кристиан Вигенин – водач на листата на БСП в Ямбол. Вигенин участва в първия предизборен телевизионен дебат по bTV в първия ден на кампанията.

Той посочи, че БСП ще възстанови достойнството на българския парламент. През последните 4 години парламентът постигна дъно, такова, каквото не е постигано. „Приемаха се закони за по два дни, от които да се срамуваш“, отчете Вигенин и подчерта, че приоритетно е било приемано лобистко законодателство.

Според него един от най-големите проблеми в кризата е, че е нямало адекватна информация през цялото време. Нелогичните действия на премиера са другия голям провал. Не са сработили повечето от мерките, закъснели с месеци – само 0,2% от БВП е отделен за помощ на бизнеса, докато в Европа предназначиха от 5 до 15%.

Проблемите при ваксинационния процес са също функция на липсата на информация, според констатацията на Вигенин.

„В Споразумението за партньорството, което нашето правителството е изпратило до ЕС има унищожителни данни“, разкри Вигенин и цитира от въпросния документ, че управляващите са признали, че разликите между бедни и богати са огромни. „БСП има програма за повишаване на доходите, демографската криза, подкрепа за младите. Изчислили сме така разчетите, че те да могат да бъдат реално приложени“, заяви Вигенин. „БСП предвижда да разкрие Агенция „Антикорупция“, защото няма нито един, осъден за корупция“, каза още социалистът.

Той обяви, че ще работи през следващите 4 години за проекта „Странджа-Сакар“, за всички граждани на Ямбол, за новата болница, нови пътища, чиста питейна вода.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest