Красимир Янков: Не можахме да мотивираме твърдото си ядро

Загуба. Евроизборите и резултатът от тях са резултат на слабостта и грешките на БСП, а не на силата на ГЕРБ„.

Така коментир пред bTV социалистът Красимир Янков след резултатите от изборите за Европейски парламент. По думите му, БСП може да бъде първа политическа сила и го доказва в отделни райони.

Според него всички политически партии избягали от дебата за Европа. Ще се разгледа и въпросът за конкретната отговорност кой трябва да я поеме. „Не може да се бяга от отговорност, всички трябва да носят отговорност“, каза Янков. Тепърва ще се предприемат мерки за недопускане на повече грешки и отстраняване на слабостите.

Той призовава за преразглеждане за решението за връщане в парламента. Този въпросът ще се разгледа на заседание на Националния съвет на партията.

„Кампанията показа още, че не може да се мотивира твърдото ядро на социалистите“, коментира социалистът, който не мисли, че твърдото ядро е разделено, но не е било мотивирано.

Красимир Янков изтъкна, че БСП не може да бъде обвинявана за загубата, защото ръководствата по места направили всички възможно да изпълнят задачите, поставени от предизборния щаб.

Pin It on Pinterest