Политика

Костадинов: След избора на патриарх русофобската либерално-„демократична“ общност изпадна в истерия

Веднага след избора на новия ни патриарх русофобската либерално-„демократична“ общност изпадна в истерия.

Хора, никога изповядвали се, невземали причастие, които не знаят с коя ръка да се кръстят, с колко пръста да се кръстят, къде се палят свещи за живи и умрели в храма и най-паче незнаещи къде е входът на храма, изведнъж зареваха как щели да си сменят конфесията и да напускат църквата. Само че, обяснете ми – как е възможно атеист да си смени конфесията, и може ли да напуснеш  църква, чийто праг не си прекрачвал?

От друга страна, духовни лица, просветени във вярата, открито заявиха, че смятат да напуснат Българската патриаршия и да отидат към историческия архивраг на нашата църква, Турската (т.нар. вселенска) патриаршия. Е каква стана тя? Русофобите, които обвиняваха и не спират да обвиняват мнозинството от българския народ, че било предателско, след като не мрази Русия, изведнъж показаха истинската си същност – на удавени в омраза към всичко българско еничари-чуждопоклонници. Добрата новина тук е, че само двама духовници са заявили подобно национално предателство.

От друга страна, трябва да благодарим на русофобските предатели. Не всеки разбра колко голяма е заплахата за нашата църква от страна на фанариотите и гъркоманите в нея, които открито лелеят за „завръщане“ към Турската патриаршия и за унищожаване на българската църковна независимост.

След вчерашния ден и омразата към църквата ни, демонстрирана от русофобските еничари, вярвам, че няма българин, който да не е разбрал каква огромна заплаха ни грозеше, и която, Слава Богу, преодоляхме.

Ето защо вчера беше вторият Български Великден, или, както сполучливо се изрази проф. Дарина Григорова, църковният Трети март. Църквата ни показа, че е по-мъдра от държавата ни.

Сега остава само държавата ни да се поучи от църквата.“, написа Костадинов в социалната мрежа Фейсбук.

Какво още коментира Костадинов може да видите тук: – https://www.facebook.com/photo?fbid=1012771457078538&set=a.452502553105434&locale=bg_BG

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest