Политика

Костадин Костадинов: Важните за България решения да се взимат от 50 Народно събрание

 „Възраждане“ няма да участва в заседанието във вторник

Свикването на извънредно заседание по време на предизборна кампания е нарушение на вече взето решение, което беше гласувано от ПП -ДБ, ГЕРБ и ДПС.

На следващо място, това извънредно заседание, свикано по искане на ПП-ДБ, няма предмет, защото мотивът, посочен от ПП -ДБ за увеличение на пенсиите от 1 юли с 11 %, е нецелесъобразен, тъй като решението за увеличение с 11% вече е взето. Следователно не е нужно Народното събрание да дискутира проблем, който вече е решен, и пенсионерите могат да бъдат спокойни за увеличението на своите пенсии.

Нечистоплътният опит на ПП-ДБ да използват Народното събрание за предизборни цели и превръщането на парламента в долнопробна циркова арена, цели да отвлече вниманието на българските граждани от престъпленията и тоталния провал на ПП-ДБ в управлението – нещо, което „Възраждане“ няма как да подкрепи. Доверието към това Народно събрание е отдавна изчерпано. Поне една трета от депутатите в него никога повече няма да го видят отвътре. Една част от тях са бъдещи обвиняеми и клиенти на Прокуратурата. Огромната част от българските граждани гледат с отвращение на настоящия състав на парламента. 

Всякакви въпроси, касаещи бъдещето на България, трябва да бъдат разглеждани от бъдещото 50 Народно събрание, което ще започне работа след по-малко от месец. Ето защо „Възраждане“ няма да участва в това извънредно заседание на 21.05.2024 г. В момента сме в предизборна кампания. Мястото ни е сред хората, сред нашия народ и не искаме да имаме повече нищо общо с това тотално деградирало, престъпно и компрометирано 49 Народно събрание. Колкото по-скоро то отиде на боклука на историята, толкова по-добре.

Припомняме думите на Костадин Костадинов в речта, която произнесе в последното заседание на Народното събрание. Той каза, че няма да бъде изненадан, ако бъде свикано извънредно заседание по време на предизборната кампания, за да се използва институцията за предизборна пропаганда. За съжаление, се оказа прав.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest