Политика

Костадин Костадинов в Кюстендил: Само ние поставяме българския национален интерес над всичко останало


Председателят на „Възраждане“ беше на посещение в града, който все още е известен като овощната градина на България. Освен Кюстендил той посети и град Дупница

„За нас най-важно е повече хора да излязат и да гласуват. Ниската избирателна активност поставя под въпрос легитимността и представителността на законодателната и изпълнителната власт. Само ние се занимаваме с политика, а останалите – с преразпределяне на постове и пари. Само ние поставяме българския национален интерес над всичко останало.“, каза на пресконференция в град Кюстендил Костадин Костадинов.

Той коментира, че целта на тези избори е „Възраждане“да се превърне в първа политическа сила, но това зависи само и единствено от българските граждани.

„Готови сме да разговаряме с всяка политическа сила без ДПС, но при  няколко условия.“, каза Костадинов и допълни: Сред тях са референдуми за запазване на българския лев и членството на България в НАТО, гаранция, че български войници няма да бъдат изпратени в Украйна, прекратяване на санкциите за Руската Федерация, предоговаряне на членството в ЕС. Дори да не харесваме избраниците, сме длъжни да уважаваме избирателите, защото утре те ще бъдат наши.“, допълни Костадинов.

Той беше категоричен, че „Възраждане“ е единствената българска политическа сила на парламентарната сцена в момента.

„Всички останали са подчинени на ДПС,  американското и турското посолство. Към настоящия момент членството на България в ЕС уврежда българските национални интереси във всеки един сектор, без изключение. Ако един договор не може да бъде предоговорен това означава, че е диктат. Ако това нещо на нас не ни бъде позволено, тогава ще организираме референдум за напускане на Европейския съюз.“, допълни Костадинов.

От своя страна водачът на листата на „Възраждане“ за 10 МИР – Кюстендил, Димчо Димчев, продължи темата за ЕС.

„Всички говорят колко пари ни дава Европейският съюз, но дали хората си дават сметка, всички средства, които получаваме трябва да ги дадем обратно на ЕС, закупувайки някаква остаряла техника. Това са автобуси, снегопочистваща техника. Знаете ли, че в Кочериново и двете снегопочистващи машини не работят, а едната е ремонтирана за 105 хил. лв. ЕС ни задължава да купуваме остаряла тяхна техника, за да се отърват от нея. ЕС налага безумни ценности, които останалите държави трябва да приемат заради това, че им се налагат глоби.“, коментира кандидатът за народен представител Димчо Димчев.

Той отправи поглед и към демографската криза в Кюстендил и района.
„Тук сме на предпоследно място по работна заплата в страната. При положение, че затворят ТЕЦ „Бобов дол“ и съпътстващите в сектора фирми, 7-8 хиляди души ще останат без работа. Нищо не се прави в момента да се създават нови работни места.“, коментира още Димчев.

От тази седмица „Възраждане“ стартира срещи с хората от всички населени места в област Кюстендил. “Нашият офис винаги е отворен за хората, търсете ни, за да ни споделяте за проблемите си и заедно да ги разрешаваме.“, обяви и председателят на местната структура Цветомира Маринова, която е под №3 в листата за народни представители.  

Единственият представител в евролистата на „Възраждане“ от Кюстендил и втора в листата за парламентарния вот – Мира Миркова, засегна и темата с миграцията.

„Живяла съм 22 години в държава, която в момента страда изключително много от този феномен. Този миграционен момент, за съжаление, го наблюдаваме вече и в България. Да не забравяме, че държави като Франция, Германия и Испания биват претопявани, представете си колко по-бързо ще протече този процес в нашата 6-милионна държава. Нито на европейско ниво, нито на национално ниво има превенционни планове за предотвратяване и овладяване на такава ситуация. Това е изключително сериозен проблем, за който смея да твърдя, че имам опит и съм веща по него, и който ще е основната ми дейност, ако стигна до Брюксел. За мен е обидно мястото, което заема България в ЕС. В момента България е обслужващ персонал, а не равноправна членка. Един съюз означава едни хора се събират на една маса и мнението им тежи еднакво, а не просто отиват, за да им се нареди и да дойдат да изпълнят безропотно това, което са им казали.“, сподели Мира Миркова.

„Възраждане“ е с бюлетина №12

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest