Политика

Костадин Костадинов проведе среща с посланика на Китай

В четвъртък при мен на посещение в парламента беше н. пр. Дун Сяодзюн, посланик на Китайската народна република в България.

Заедно с него беше и част от екипа му – г-жа Уан Мин, съветник и зам.-началник на китайското посолство, г-жа Фан Йенцион, началник на политическия отдел, и г-н Шъ Чуен, трети секретар и преводач.

🤝 За мен това беше последна среща с г-н Дун, тъй като той напуска нашата страна в началото на декември. Надявам се обаче, че сътрудничеството ни ще продължи, защото за нас от Възраждане Китай е стратегически партньор на България. Китайската народна република е една от петте велики сили в света и единствено с нея нашата страна няма и е нямала каквито и да е противоречия и проблеми – дори и такива, предизвикани от васалитетното международно положение на България.

📊 Като водеща икономическа сила в света, Китайската народна република може да предложи изключително много на нашата държава в рамките на едни равноправни и равностойни двустранни отношения. Нещо, което за съжаление в момента ние нямаме като модел, и за което Възраждане ще се бори да бъде наложено в отношенията ни с всички държави. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest