Политика

Костадин Костадинов: От Урсулът и Вебер, тези „То“-та, „Възраждане“ ще спаси България!

Костадин Костадинов, кандидат за 50 НС и ЕП, „Възраждане“, пред   Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 7.06.2024

Субективното и агресивно отношение на националните медии към „Възраждане“.

    „7 юни 2024, 2 дни преди да изберем ЕП и НС! Казвам с огромно любопитство добър ден на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Гледах ви в последните дни в дне телевизии, БНТ и БТВ. Защо тези две девойки, ще се изразя културно, скачаха срещу Вас, викаха, спореха и твърдяха неща, които даже не опираха и на йота с фактите?“, попита Беновска. Костадинов отвърна, че в първия момент му е дошло да отговори иронично, но за съжаление работите въобще не са смешни! Водещата каза, че дори му е звъннала, за да го попита какво се случва. Събеседникът ѝ отвърна, че и други хора са му се обадили. „Обадиха ми се журналисти, които бяха много възмутени от поведението на своите така наречени колеги! Какво значи нахвърляне? Това е изключително субективно, непрофесионално. То беше малко като – напънала се планината и родила мишка! Прави впечатление, че беше изключително субективно! Това е само към нас от „Възраждане“! И това не почива на никакви факти. Има само една натурална омраза! Това е много притеснително, защото, когато един журналист използва национална медия, за да показва субективизъм, това показва, че той не е журналист, а пропагандист! Не им е там мястото. Аз винаги казвам на такива хора, че аз не съм на интервю с тях, а на дебат! В момента с Вас съм на интервю, Вие ме питате и аз отговарям!“, категоричен бе той.

    Водещата попита дали тези участия са били платени. Костадинов отвърна, че участието в БТВ не е било платено. В БНТ има и платени участия, и безплатни. Не си спомня конкретното интервю в БНТ от кои е било.

Финансирането на кампаниите на партиите.

  „Четох днес, че сте хвърлили много пари за кампанията, не знам кое е много и кое малко! Около 400 000!“, продължи Беновска. Костадинов отвърна, че тази статистика не е окончателна. Смятат се само фактурите, отчетени в Сметната палата. Никой не отчита фактурите, които тепърва ще се плащат след края на кампанията. Общо кампанията на „Възраждане“ ще излезе около 700 000 лева, горе-долу колкото и на предишни избори. Той добави: „Интересното е, че на другите кампанията е в пъти по-скъпа, но това ще се види след като минат изборите! Те, хитреците, нарочно не си плащат по време на кампанията, за да не излезе, че харчат много пари!“.

   „Това е като „Беновска взе 200 000“! И накрая, след като са изредени медии, които са взели милиони, накрая пише – Радио К2 ги взе за 10 години. И един министър ми каза – името ти продава! Но да оставим това настрана. Позволете една закачка, защото с тази тема сме се занимавали и ще се занимаваме. Това излъчване ние го обявихме платено, но сега ще помоля колегите, след като завърша, да го обявят неплатено! Но не за да Ви пощадя, а да покажа феърплей! Не е нужно идеите да бъдат търгувани от големите медии! Не може държавната медия, след като е бюджетна, да получава пари и от вас, няма как!“, заяви Беновска и пусна каш, че участието на Костадинов не е платено. Костадинов отвърна, че точно по тази причина от „Възраждане“ са имали предложение да се даде възможност на всички партии да участват по равно в дебатите. Това нещо обаче се случва частично!

Как „Възраждане“, заедно със своите съмишленици в Европа, може да промени ЕС?

   „Моят подарък към Вас! В неделя в Пловдив бяха Урсула фон дер Лайен, председател на ЕК и кандидат за втори мандат, и Манфред Вебер, няколко мандата председател на ЕНП. Тук съм направила една кратка извадка, в която те говорят за „Възраждане“! Те не говорят за никой друг, освен за „Възраждане“, не знам дали обърнахте внимание!“, продължи Беновска и пусна запис от изказванията на Вебер и Фон дер Лайен от Пловдив от 2-ри  юни 2024 г.

Манфред Вебер: Вие, българите, добре познавате заплахата: Русия ви диша във врата, от другата страна на Черно море. Крайнодесните „Алтернатива за Германия“ и „Възраждане“ може да си мислят, че като са марионетки на Путин, той ще ги защитава. Събудете се! За да спрем Путин, трябва да му покажем, че сме силни, а не слаби! 

Урсула фон дер Лайен: Но днес тези ценности отново са застрашени от екстремисти и демагози. Независимо дали става дума за екстремисти от крайната левица или от крайната десница. Независимо дали става дума за „Алтернатива за Германия“ в Германия, за “Национално обединение” във Франция, за „Конфедерация“ в Полша или за „Възраждане“ тук в България. Имената може да са различни, но целта им е една и съща:

Те искат да погазят ценностите ни и да разрушат нашата Европа. Но ние от ЕНП никога няма да позволим това да се случи.

 Защото “Съединението прави силата!”

 Българският национален герой Христо Ботев е казал:

 “Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира”

Свободата, независимостта и суверенитетът винаги са били мечта и копнеж на хората. И днес това важи с пълна сила за народа на Украйна!

   Беновска продължи: „Защо, г-н Костадинов? Какво пречите вие на ЕНП, на техните идеи? Какъв аргумент да сложа в защита на тези пламенни думи срещу „Възраждане“ и вашите евентуални партньори в ЕП?“. Костадин Костадинов отвърна: „Защото „Възраждане“ е явление, г-жо Беновска! „Възраждане“ е явление, което надхвърля границите на България! Ние пишем историята не само на нашата държава, но и на нашия  континент! Ние подготвяме създаването на нова група в ЕП, което не се е случвало от 10 години. В момента в ЕП има 5-6 групи. При това нито една от тези групи не е правена от партия от класическа източноевропейска държава. И сега си представете една политическа сила от най-бедната и корумпирана държава в ЕС, с най-безправното положение в ЕС, изведнъж тя излиза и казва – ние ще направим група и оттук насетне ще се съобразявате с нас! В „Политико“, което между другото е официоза на ЕК, там излезе една много интересна статия. В нея пише, че има опасност да се създаде група, която ще има ефекта на внасяне на мегафон в средата на ЕП! Вие представяте ли си в тихата, кротка, заспала бюргерска среда ще се появят едни хора, които, о, ужас, ще говорят на висок глас това, което никой досега не си е позволявал да каже! Истината влиза в ЕП! Чрез „Възраждане“ и нашите съюзници ще стане уважаван партньор там! В България ние направихме една тиха електорална революция, която продължава и това ще се случва и в Европа! Това плаши Урсула и затова са тези ръкомахания! Не знам какво им става на немците, когато се класират на някое водещо място, веднага започват да ръкомахат! Ама ръкомаха като неин предшественик преди 80 години! Само дето няма мустачки! Плюс това, като говорим за Урсула, ние говорим в женски род, а аз не съм много сигурен дали е жена! Защото това е Западна Европа, там вече не е много ясно кой какъв е! Видяхте какво се случи в Евровизия, където спечели „нещо“, което и то не знае какво е! Така че това нещо, Урсула или Урсул, не знам какво точно е, защото няма как, то не ми е казало, не е притеснено толкова от това, което с ръкомахания казва тук в България! То е притеснено от това, че за първи път се създава реална алтернатива в ЕП!“.

   „Отидохте много навътре, да видим какво ще стане! Вие излязохте с фейсбук публикация – „Урсулът, членувано в мъжки род с пълен член, си е такъв! Манфред и то не пада по-долу!“, продължи Беновска. Костадинов отвърна, че и в неговия случай няма как да сме сигурни дали е той, тя или то. Затова се избира неутралното „то“! Беновска продължи да чете публикацията на Костадинов, в която се казва – „Нищо, другата седмица ние ще отидем на гости на Урсулът и Манфред в Брюксел. Тогава ще е наш ред да говорим! И не само да говорим, но и да действаме заедно с нашите съмишленици от другите европейски държави!“. Костадинов коментира: „И точно затова са ужасени! В техния тих и кротък свят, полузаспал, малко прилича на пенсионерски клуб, защото там изпращат или политически пенсионери, или скъпо платени екскурзианти, изведнъж ще се появят хора, които нямат намерение да се съобразяват повече с този тих и кротък еврофашизъм! Между другото Урсулът каза нещо много интересно, то каза, че „Възраждане“ представлява заплаха за нашата мирна и обединена Европа! Първо, Европа не е тяхна! Второ, не е мира, за съжаление, защото виждаме, че има война, към която самите Урсули тласкат Европа. Урсулът каза, че Европа трябва да се готви за война! Каза го миналата седмица. И на последно място – Европа не е обединена! По една много проста причина – 1/3 от държавите, които географски са в Европа, не са част от политическия ЕС! Така че Европа нито е тяхна, слава Богу, нито е мирна, за съжаление, нито е обединена! Това е пропаганда, но никой досега не е казал – цялат е гол!“.

Опасността България да бъде въвлечена във войната в Украйна.

   „Но МО кратко Ви възрази, че България няма да изпраща военни в Украйна, само ще участва в тренировъчната мисия на ЕС!“, продължи Беновска. Костадинов отвърна: „Сетих се за един много циничен израз, който не мога да кажа в момента, но и той така започва. Говорят си мъж и жена и мъжът казва – само и дотам! Същото е и сега. То така се започва. Виетнамската война, завършила с 55 000 трупа в американски ковчези и 1 милион виетнамци, жертви на американската агресия, започва по същия начин, само със съветници, които отначало са цивилни, после военни и така нататък! Не можем да вярваме на МО, защото то не взема суверенни решения. България не е суверенна държава и каквото кажат от американското посолство, това се случва! Ако утре им кажат, ще изпратят целия генерален щаб в Украйна заедно с духовата музика! Друг е въпросът какво ще им се случи, като отидат там. И не може да им се вярва, защото са лъжци! Тези хора са патологични лъжци и ни принуждават да си задаваме един простичък въпрос – Вие каква армия смятате, че имаме ние, българска или натовска?“. Водещата отвърна – американска!

Какво споделят с него хората по време на обиколките в страната?

  Костадин Костадинов заяви, че е минал 11 000 километра по време на кампанията, посетил е 73 населени места. В началото хората са му говорили за обичайните неща – доходи, пенсии, сигурност, здравеопазване, образование. След това обаче е минала парламентарната асамблея на НАТО в Русия, която е дала разрешение на Украйна да използва натовските оръжия на руска територия. След нея хората са започнали да го питат дали „Възраждане“ могат да запазят България встрани от войната! Българите ги е страх, че страната им може да бъде изгорена във военния пожар! Костадинов продължи: „Аз им казвам – ние сами не можем, но ако вие ни дадете властта, можем всичко! И това е основното нещо, което искам да призова хората – да излязат да гласуват и да дадат своя глас за „Възраждане“! Защото българската политическа организация в Парламента е само една! Другите нито са български, нито са политически. Те са там за постове, пари, позиции, но не и за политики!“.

Може ли „Възраждане“ да бъде първа политическа сила и да управлява?

   „Очертавате се като първа политическа партия!“, отбеляза Беновска. Костадинов отвърна, че „Възраждане“ и на последните избори са били първа партия, защото останалите пред тях са коалиции. Той подчерта, че за „Възраждане“ това не е задоволително, защото искат първото място, за да управляват държавата. Лидерът на „Възраждане“ заяви: „Ние можем да го имаме, защото избирателите, които са решили, че ще гласуват, но не са решили за кого, варират между 300 000 и 550 000! Това не е никак малко, защото в момента избори се печелят с около 600 000 гласа и ако тези хора решат хипотетично да гласуват за една партия, то тя става победител!“.

Обръщението му към избирателите.

   Костадин Костадинов заяви: „Нещата са много прости – или „Възраждане“, или война! В неделя гласуваме и за нещо още по-важно, за демокрацията! Защото нашата демократична държава е заплашена в момента! Тя не е демократична, вече не е и държава, за съжаление! Ние трябва да гласуваме за демокрацията, за правото ни на свобода, за правото ни на избор, което беше потъпкано с референдума за запазване на българския лев! Това са каузи, които са над всичко и ние няма да спрем да ги защитаваме! И разбира се най-важната кауза – България трябва да продължи да съществува като държава! С политиката на сегашните управляващи евроатлантически шайки това не е сигурно! Защото те ще направят това, което им наредят. Те са зависими хора, те са инсталирани в Парламента точно по тази причина! Властта, уважаеми сънародници, е във ваши ръце. Спасението на България е в огледалото, погледнете там! Вие сте тези, които можете да спасите нашата страна, стига да гласувате за „Възраждане“!“. Така завърши разговорът между Костадин Костадинов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по “Радио К2” на 7-и юни 2024 година.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest