Политика

Костадин Костадинов: От нас зависи да преодолеем разделението и да обединим България и българите

Костадинов честити на православните християни празника на всички български светии

„Улисани в ежедневните боричкания на нечистоплътната политическа арена понякога забравяме важните и непреходни неща в живота на нашия народ.

Уважаеми сънародници, днес е Неделята на всички български светии – православният празник на българските светци. В нашия пантеон има 347 светци и мъченици, просияли по нашите земи. Една голяма част от тях са българи по кръв и род, като най-прославените са светиите закрилници на България от сияйната пустиножителна четворица – св. Иван Рилски, св. Йоаким Осоговски, св. Прохор Пчински и св. Гаврил Лесновски. По ирония на съдбата днес техните манастири се намират в три държави – два в Македония, един в Сърбия и един в България.

Такава е съдбата на нашия народ – разкъсван от чужди, предаван от свои. Народът ни е разделен физически, разделен е и душевно – от нас и само от нас зависи да преодолеем разделението и да обединим България и българите. Друг избор нямаме – победата е единствената ни цел! И с Божията помощ ще я постигнем!“, написа Костадинов в социалната мрежа.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest