Политика

Костадин Костадинов обедини народните представители срещу Пеевски

С изказване от трибуната на Народното събрание председателят на „Възраждане“ призова народните представители да не подкрепят исканите от ДПС оставки на член на Надзорния съвет на Агенцията за публични предприятия и контрол Севджан  Съдкъев и на зам.-председателя на Комисията по финансов надзор Владимир Савов, назначени от квотата на ДПС.

Костадинов успя да обедини народните представители от различните парламентарни групи, които гласуваха против опита на Делян Пеевски да вкара Парламента във вътрешнопартийната битка между еничари и турци, която се води при разцеплението на ДПС.

„Би било редно в такъв случай, този човек, който си е подал оставката, да дойде и да обясни какви са мотивите му.“ – каза Костадин Костадинов и допълни, че така исканата оставка изглежда е част от процеса на вътрешното разцепление и разчистване на сметки, който тече в момента в ДПС.  От трибуната, председателят на „Възраждане“ каза, че е недопустимо Народното събрание да разглежда, гласува и одобрява разчистването на вътрешнополитическите противоречия между двете крила в ДПС и допълни, че държавата се превръща в арена, в която двете мафиотски крила на организацията се борят за надмощие. Костадин Костадинов призова народните представители да проявят принципно поведение и да не подкрепят тази очевидно поискана оставка. Той  допълни, че е крайно време мафиотските схеми на ДПС да бъдат прекратени, тъй като е изключително странно отсъствието на каквито и да е било мотиви от страна на човека, който си е подал оставката. Костадин Костадинов призова народните представители, които не са част от групата на ДПС, да  гласуват против освобождаването на Съдкъев и Савов и да не бъдат безучастни наблюдатели на узаконяването на един процес за мафиотско разчистване на сметки и борби за вътрешно влияние между двете вътрешнополитически групировки на ДПС.

Какво още каза Костадинов може да видите тук: – https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/500217222574021

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest