Политика

Костадин Костадинов: Лично ще посетя Министерски съвет с настояване да видя позицията на България за Срещата на върха на НАТО

Народното събрание е единствената държавна институция, която управлява законодателната власт. То се състои от народни представители, пряко избрани от българските граждани.

„През изминалата седмица Народното събрание поиска изслушване на служебния министър-председател Главчев, който се оказа възпрепятстван и не се появи.  След това, като председател на парламентарната група на „Възраждане“, поисках от Министерски съвет позицията на България за Срещата на върха на НАТО. Отговорът на Министерски съвет е, че няма да я предостави, защото е засекретена. Настоявам служебният  министър-председател веднага да оповести позицията на България.

По конституция Министерски съвет определя външната политика на България, но тя се одобрява от Народното събрание. Външна политика не се прави на тъмно, поради което позицията на страната ни трябва да бъде незабавно предоставена на Народното събрание.  Националният интерес на България не предполага подпомагането на войната в Украйна. Най-важното за страната ни е да запази мира. Призовавам Главчев незабавно да предостави позицията на България за Срещата на върха. Ако това не се случи, лично аз ще отида в Министерски съвет да поискам да ми бъде предоставена.“, коментира Костадинов пред граждани.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest