Корнелия Нинова: Искаме политическа, гражданска и наказателна отговорност за избитите животни. Ще публикувам стенограмата

Управлението на Борисов е корупция, несигурност, липса на перспектива

В  предаването „Актуално“ по БСТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че е получила стенограмата от Председателския съвет в НС и възнамерява да я публикува, за да се види истината – кой какво е защитавал през 2018 година, когато бяха умъртвени животните в Странджа. 

Нинова заяви, че ще застане до всеки потърпевш в Странджа, който желае да потърси правата си от незаконните  действия на правителството през 2018 г. и ще окаже пълна подкрепа.

„Влагам много емоция в темата за избитите животни в Странджа през 2018 г. Освен политически и юридически аргументи, имам своите емоционални моменти, защото тогава земеделските стопани се обърнаха към мен. Бях там с тях.  Опознах семействата им, бяхме заедно на протестите. Извикахме министър-председателя за обяснение, защото на 17 юни ВАС се произнесе, че по делото на тази смела жена Ани няма безспорни доказателствата, че в района на Странджа е имало чума по дребните преживни животни. Случилото се през 2018 г. там е неправомерно и арогантно.

Бяха избити десетки хиляди животни. Цели села са обезлюдени. Никой не дава отговор до днес – защо? Искаме две неща – истината и справедливост. Отговорът беше: министър Порожанов вече е уволнен, така че Борисов е взел мерки. Това е пример за модела на управление – престъпление, отстраняване на бушона, нов министър и продължава същата практика.“ Така Нинова коментира темата за избитите животни в Странджа.

„Трябва да се поеме политическа, гражданска и наказателна отговорност“, смята още председателят на левицата. „Вече едва ли има българин, който да не вижда, че управлението на Борисов е корупция, несигурност, некомпетентност, липса на перспектива”, обобщи лидерът на БСП.

Pin It on Pinterest