Контрера за ОП „Гробищни паркове“: Докога тези хора ще създават хаос от името на общината?

Граждани сигнализират от няколко дни, че се извършват изкопни работи с багер на Централни софийски гробища, уж да поставят тръби и махат кабели. За тази дейност не са отпускани средства, не е съгласувано или избран изпълнител за полагане на ВиК инфраструктура, пише във Фейсбук общинският съветник от групата „Патриоти за София“ и председател на комисията по транспорт Карлос Контрера.

Подготвих и внесох сигнал до заместник-кмета Боршош и до главния архитект Здравков за недопустими действия на територията на парка. Ще сезирам и заместник-кмета по екологията за тази свинщина на общинска собственост, пише още Контрера.

Общинският съветник уточнява, че това е парк, част от зелената система и се стопанисва и управлява от ОП „Гробищни паркове“.

Ситуацията е следната – общинското предприятие според мен незаконно разкопава гробищния парк и незаконно премахва кабели и полага водопроводи и канали без планове, без проекти, без документи. Това е парк и е абсолютно недопустимо на публична общинска собственост да се безчинства по подобен начин. Оказва се, че са разкопали и алеи и прилежаща площ около парцели 48, 49, 30 и 31. Разкопките са извършвани от самото общинско предприятие с негова техника и негови служители. Питам се докога тези хора ще вилнеят от името на общината и ще създават само хаос и анархия, пише в своя коментар Контрера.

Pin It on Pinterest