Контрера: Партиите на „протеста“ сега са срещу протеста

Председателят на комисията по транспорта в СОС Карлос Контрера не само подкрепя протеста на превозвачите и градския транспорт, но и ще присъства на лично протеста.

Това сподели самият той в ефира на ТВ България 24.

Причината според него е, че управлението на ПП е „пълен провал“:

– Разходите на транспорта в София са скочили със 70% от 2019 г. до пролетта на 2022 г., природният газ е скочил 3,5 – 4 пъти. Държавата дава на София 15 милиона лева, в момента не достигат 144 милиона.

– Има опасност да се разредят линиите на градския транспорт, част от тях да бъдат спрени, няма да има пари и за заплатите за служителите.

– В България има феномен „транспортна бедност“ – това са много хора, които нямат достъп до транспорт изобщо.

– На заплахата на транспортния министър Събев, че „промяната ще влезе и в Столична община“ Контрера заяви, че „промяната“ е влязла вече във всеки български дом. Това се вижда по скока на цените. Всъщност „антиинфлационните мерки на правителството са проинфлационни“.

– Правителството води война с българските общини, като не им плаща и ги притиска. Стои въпросът как общините ще си плащат разходите през есента.

– Правителството на ПП е замразило всички инфраструктурни проекти. То прилича на „детенцето, което се учи да говори“. Кога ще се научи да ходи, да говори и да пее детски песнички, не е ясно. То няма концепция за управление, прави експерименти, гаси пожари и е опасно за държавата и хората.

– Кметът на София Йорданка Фандъкова се държи прекалено меко с управляващите с надеждата да платят нещо на общината. Но „снишаването“ няма да доведе до резултат. Затова ВМРО изчерпа кредита си на доверие към нея. ВМРО няма да подкрепя вече ГЕРБ по много въпроси.

Pin It on Pinterest