Константин Малофеев и Николай Малинов: България да напусне ЕС и НАТО и да влезе в международно русофилско движение

Константин Малофеев – руски общественик, меценат и предприемач, председател на сдружението „Царград”, заради патриотичната си дейност Малофеев е под санкциите на САЩ и ЕС и Николай Малинов, кандидат за президент от ПП „Русофили за възраждане на отечеството“, в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 12-ти ноември 2021 г., заявиха позиции по следните теми:

Срещата на Николай Малинов с говорителя на руското външно министерство Мария Захарова.

     „Г-н Малинов, изтече новина, която работи в полза на Вашата кампания, вчера Вие се срещнахте с говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, какво си говорихте?“, попита водещата Илиана Беновска. Николай Малинов отговори, че разговорът е продължил около 1 час и 15 минути. Говорили са си за обстановката на Балканите и в света, за обстановката в Русия, Украйна и Беларус. Той продължи: „Говорихме за абсурдността на света, в който живеем. Ние искаме да живеем в свят, в който ООН не е изпразнена от съдържание организация и не е само правила, които се определят на неясни места с неясни за човечеството последствия. Състоя се един топъл, добър разговор, с мен бе и вицепрезидентката Светлана Косева. Бе дълъг, обстоятелствен и обстоен разговор!“.

Необходимостта България да скъса със запада и да се върне обратното в лоното на Русия.

    „Константин Валериевич, сега ще напомня кой сте Вие за нашите български слушатели и зрители!“, продължи Беновска и прочете:

„Константин Малофеев е известен руски общественик, меценат и предприемач. Учредител на ТВ „Царьград“ и гимназията „Св. Василий Велики“. Заместник-ръководител е на Всемирния руски народен събор. Председател е на съвета на сдружение „Царьград“ и на „Длуглав орел“. Става известен след събитията „Рурска пролет“ от 2014 г. в Крим и Донбас. Пръв сред руските бизнесмени оказва хуманитарна помощ на Севастопол и Донецка народна република. Заради патриотичната си позиция Малофеев беше внесен в санкционния списък на САЩ  и ЕС.“

      След това Беновска попита: „Какво Ви свързва с Николай Малинов? Имате ли общи планове и проекти?“. Константин Малофеев отговори, че ги свързва преди всичко дружбата и общите възгледи. Той подчерта, че бъдещето на България и Русия е само заедно. „Русия е освободила България от турско робство, хиляди руснаци са пролели кръвта си за свободата на българите. И ние сме го направили, защото вие, българите, сте наши православни братя. Православието ни обединява, то ни обединяваше преди 100 години, преди 500 години и преди 1000 години. Тогава, когато българските просветители ни дадоха азбуката. Нас ни обединяват 1000 години. И ние се надяваме, че такива приключения, като дружбата на българите с такива като САЩ, като при една невярна съпруга – бързо ще завърши! И ще се върнете в нашите прегръдки! А ние ще ви чакаме! Защото продължаваме да ви обичаме!“.

   „Ще видим дали това ще се случи, но се изкушавам да Ви попитам как така Вие пренебрегнахте, прескочихте твърдението на Владимир Путин, че вие сте ни дали азбуката? Казахте, че ние сме ви дали азбуката!“, попита Беновска. Константин Малофеев отговори: „Ние много добре знаем откъде са били Кирил и Методий, откъде са били техните ученици. Ние много добре знаем откъде е дошла нашата азбука, глаголицата е написана от Кирил и Методий, а кирилицата е написана от техните ученици! Това просветените хора в Русия го знаят и помнят!“.

   „Вие казахте преди малко, че се надявате ние да се върнем обратно в лоното си, братство с Русия, сравнихте, както неверна жена е напуснала съпруга си обратно да се върне, България да се върне от Америка обратно. Как го виждате практически?“, попита Беновска. Константин Малофеев заяви, че според него България трябва да излезе от ЕС, защото всеки ден българите страдат, намирайки се в ЕС. Субсидиите, които България получава от ЕС,  са значително по-малко от загубите, които България търпи от членството си в ЕС. Според Малофеев печалбите от транзит на руски газ и от пребиваването на руски туристи у нас, ако няма визи, биха били значително повече от субсидиите, които получаваме от членството си в ЕС. „Според мен членството на България в ЕС има изключително политически, а не икономически характер и икономически това е неоправдано! А за православните хора в България това е смъртоносно! Защото призовават православните от България да участват в общоевропейската содомия, да участват в мероприятия, свързани с ЛГБТ. Скоро няма да имате баща и майка, а родител 1 и родител 2, ще учат децата ви от детските градини на сексуални навици. А към България ще тръгнат потоци от мигранти, защото ще ви кажат, че няма никаква разлика между вас, българите, и дошлите вчера мигранти. Това са ценностите на съвременния ЕС! В същото време, ако България излезе от ЕС, целият този негатив ще си тръгне, а вие ще получите същите цени на газ и същата икономическа помощ, както в Беларус! Това имам предвид, когато казвам, да се върнете в лоното на Русия!“, категоричен бе Малофеев.

Румен Радев.

    „Но нека да Ви напомня, че ние сме и „под полите“ на НАТО, твърди се, че НАТО не е американски военен съюз, но това не е точно така и в тази връзка да напомня първото събитие, след като новият американски президент Джо Байдън встъпи в длъжност, председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси, заговори и внесе веднага нормата, че половете в целия свят са 38. Как ще се справим и с американското влияние върху България?“, попита Беновска. Константин Малофеев отговори: „Смятам, че трябва да се избере за президент Николай Малинов, защото ви трябва истински български патриот!“. Той продължи, че проблемът е, че всички руснаци и русофили на предишните избори са подкрепили президента Радев, а той е излъгал очакванията им. „Той не се оказа истински, а на нас ни трябва човек, който отговаря за думите си. Аз много добре си давам сметка и разбирам, че човекът, който ще се опита да обърнете „тъмната“ политика, насочена към САЩ, към „светлата“ политика, насочена към Русия, естествено ще бъде подложен на много голям натиск. И естествено на такава саможертва е готов човек, който искрено обича страната си и може да жертва себе си за тази кауза. Президентът Радев не е такъв, а президентът Малинов ще бъде такъв!“.

    „Към Вашия отговор да добавя позицията на руския посланик в България Елеонора Митрофанова, която заяви абсолютно категорично, първо, че руско-българските отношения са се влошили след прекратяването на проекта „Южен поток“, и второ, че Радев, тя беше дипломатична разбира се, не е нито руски, нито американски, защото аз я попитах – „градската легенда гласи, че Радев е руски президент“, тя отговори, че той не е нито американски, нито руски, а български. Какъв е Вашият коментар?“, попита Беновска. Константин Малофеев отговори, че за разлика от Елеонора Митрофанова той не е официално лице, затова може да каже честното си мнение. Според него Радев се бори единствено за собствения си интерес. Радев се интересува само от това да запази мястото си и не прави нищо, което би го поставило под риск. Когато най-големият риск е да не се понрави на американците, той прави така, че да им се понрави. А когато Радев смята, че трябва да се заиграе с Москва, той го прави. „Но нека никой да не мисли, че ние това не го разбираме. Това Русия прекрасно го знае и затова по мое мнение Радев не е руският кандидат. В дадения момент Радев е американският кандидат, което означава анти-български!“, категоричен бе Малофеев.

Има ли място за международно русофилско движение?

    „Тогава да Ви прехвърля на глобалните теми, виждате ли перспектива пред създаването на международно русофилско движение и ако това е така, то виждате ли място в него на Николай Малинов и като какъв?“, попита Беновска. Константин Малофеев отговори, че това е идея на Николай Малинов. Той продължи: „Малинов предложи тази идея на властите на Русия и те я приеха. Дейността на Николай Малинов се поддържа от всички, включително и от президента Путин, най-главния. Затова, ако не го изберете за президент, той ще възглави русофилското движение в целия свят!“. Беновска отвърна: „Шеговито ми отговорихте!“. Събеседникът и отговори, че във всяка шега има малко истина.

Санкциите срещу Малофеев от страна на ЕС и САЩ.

   „Коя е официалната истина за това, че на Вас Ви е забранено да посещавате България, на Вас, Константин Валериевич Малофеев?“, попита Беновска. Малофеев отговори, че се намира под европейски санкции. На сайта на ЕС пише – за хуманитарна подкрепа на Донбас. „Защото ЕС се постара да повлияе на всеки чиновник в ЕС и бизнесмен в Русия, който имаше желание да подкрепи Донбас. Аз съм един от тях и го казвам с гордост! И, ако се наложи, където и да е по света да помогна на руски хора, аз ще го направя отново и санкциите на ЕС не са това, което може да ме спре! За съжаление това означава, че аз не мога да дойда в България!“, категоричен бе Малофеев.  

Как ще завърши конфликтът в Донбас?

   „И продължавайки темата за Донбас, защото тя е „гореща“, как ще завърши конфликтът в Донбас и каква е вашата роля, сега в момента, да може трайно този конфликт да се реши и в каква посока?“, попита Беновска. Константин Малофеев отговори, че конфликтът може да приключи само по един начин – чрез възсъединяване на Украйна с Русия. Така, както са живели 1000 години. Той продължи: „Този престъпен режим в Киев, който изпраща гражданите си на смърт в гражданска война, някога ще завържи и братските украински и руски народи ще заживеят в една държава, както са живели 1000 години. Това е единственото истинско решение на донбаския проблем!“.

Делото за шпионаж срещу Николай Малинов.

    „Вие знаете, че до Вас седи Николай Малинов, който според българското правораздаване е шпионин. Имате ли прогноза как ще приключи делото за шпионаж срещу Малинов? И след като президентът Путин му връчи орден и след като правосъдието в България беше принудено да освободи г-н Малинов от санкцията да не може да пътува, да отиде в Москва и президентът Путин да му връчи орден, ще го подкрепи ли още по-сериозно руската държава?“, попита Беновска. Константин Малофеев отговори, че делото за шпионаж е печално свидетелство за колониалния статус на България. Органите за безопасност на България не се държат самостоятелно. Той бе категоричен: „Един от най-големите патриоти на България е обвинен в шпионаж в полза на чужда държава! Дори и това да е в полза на братския руски народ. Аз съм приятел с Николай от доста години и мога да кажа, че той винаги, дори в частни разговори отстоява гледната точка, историята и интересите на България! И това е в сравнение с тези, които го обвиняват в измяна, които стоят на колене в американското посолство или гледат в очите агентите на ЦРУ, които им дават указания. Питам аз тогава – кой е изменник на родината? Затова аз смятам, че отчитайки колониалният статус на България в дадения момент, ние не можем да прогнозираме как ще се държи българския съд. Ако съдът признае Николай за невинен, отчитайки пълната фалшификация на това дело, това означава, че България е тръгнала по пътя на независимостта! А ако съдът следва инструкциите на американските специални служби, значи България няма бъдеще като независима държава! Тогава Николай ще възглави международното русофилско движение!“.

Монархическите убеждения на Малофеев.

   „Веднага Ви пращам в друга посока, Вие сте известен с монархическите си убеждения, това не Ви ли сблъсква в конфликт с президента Путин, има ли бъдеще монархизмът в Русия и има ли бъдеще в геополитически план в бъдещето на Русия?“, попита Беновска. Константин Малофеев отговори, че в Русия вече има автократично управление. В Русия има силен лидер. „Ако утре президентът се нарече император, а Русия стане империя, то няма да се промени толкова много. Главното е духът, а Русия, която сега се върна на международната сцена в ролята на империя, а искам да напомня, че Русия, за разлика от другите, винаги е била защитник на слабите и на световния ред! Именно затова Руската империя е освободила българите от угнетението на турците! В същото време, когато англичаните подкрепяха турците да колят българите! Затова смятам, че поведението на Путин е съзвучно с поведението на Александър II! Именно за законното правителство на Асад се застъпи Путин, когато беше обсадено от всички страни от САЩ, ИДИЛ и всякакви терористични организации! Русия сега, както и преди 100 години, стои като страж на мира в целия свят! Иначе щяхме да получим Югославия от 90-те години, Либия от 2011 или Ирак!“.

Партийно-политическите инструменти в полза на русофилството.

    „Нека сега да задам няколко кратки, делови въпроса на Николай Малинов, с кратки отговори, защото в неделя трябва да се гласува за него, както казахте и Вие. Г-н Малинов, която дейност Вие по присърце, партийната или международното русофилско движение?“, попита Беновска. Николай Малинов отговори, че за него няма значение кога и къде ще отстоява своята кауза, а каузата му е ясна – България е по-силна заедно с Русия! Това важи и за Европа. Той продължи, че всичко, с което човек се занимава, е политика, независимо дали използва партийно-политически инструменти, или се използват културни и духовни инструменти и връзки между държавите. Той продължи: „Виждате, че и двата инструмента са опасни, когато съвременният фашизъм – русофобията не прощават на такива като мен и Константин, които се занимават с най-важното, както би се изразил президента Путин – идеологията!“.

Честността на вота на 14-ти ноември.

    Водещата прочете част от коментарите на зрители и слушатели, които искат Малофеев да дойде по-скоро в България или екип на предаването да отиде в Русия и да запознае по-отблизо българската аудитория с проектите му. Той отвърна на Беновска, че е поканена. Тя благодари и се обърна към Николай Малинов с въпрос: „Коментират се фалшификации със софтуера, не Ви ли демотивират сравнително ниските изборни резултати през последните два избора?“. Той отговори: „Виждате, че има социологически изследвания, в които нашата двойка изобщо не се споменава. Опитът да ни убият с мълчание е факт и Ви благодаря, че ни давате Вашата трибуна. Сега празнуваме 800 години Александър Невски, той има една мисъл, че Господ не е в силата, а в правдата. Ние знаем, че правдата е на наша страна. В политиката има време, когато се сее и когато се жъне. Наскоро дадох пример с резултатите на Димитър Благоев на първите избори, в които е участвал в края на 19-ти век. 452 гласа е получил. Исус Христос е тръгнал с 12 Апостола. Това по никакъв начин няма да ни разколебае, но ние се надяваме да имаме такъв резултат, който да ни позволи чрез законодателни инициативи и промяна на правилата действително да участваме в една честна и справедлива надпревара!“.

    „Добре, но ако политическият Ви проект не се получи, къде ще намерите своето поприще?“, попита Беновска. Николай Малинов отговори, че всичко, с което се занимава човек, в него има много политика. Без партийно-политически инструмент обаче българското русофилство не може да изпълни своята мисия да бъде трансмисия между изтока и запада, така че на България да не се налага да избира изток или запад, а изборът да бъде и изток, и запад, за да използваме конкурентните си предимства.

Трябва ли България да отстоява позиция на неутралитет?

    „Каква трябва да е политиката на България – неутралитет или да последва Организацията на Договора за колективна сигурност?“, попита Беновска. Николай Малинов отговори, че България трябва да е суверенна, независима и неутрална държава. Според него България има прекрасни отношения с Русия, с ЕС, с Турция, с Америка, с Китай и това е напълно достатъчно страната ни да се бори за защита на една неутрална позиция в този много сложен свят. „Но пак ще повторя, без дружбата си с Русия в тази мощна турбуленция, сблъсък на цивилизации, Русия е тази, която ще придаде повече славяно-българщина и само по този начин България може да оцелее!“, категоричен бе той.

Намира ли Малинов подкрепа от страна на Малофеев и Решетников?    

    „А освен приятелство, намирате ли и подкрепа от господата Малофеев и Решетников, политическа подкрепа и опора?“, попита Беновска. Малинов отговори: „Разбира се, че намирам подкрепа и опора. Самият факт, че сме заедно в студиото, аз винаги съм казвал, че Константин и Решетников, въпреки слуховете в българските медии, че ние сме се скарали, това е част от кампанията срещу мен, те винаги ще помагат със съвети, контакти и възможности. Ето, например той вчера имаше възможност да получи впечатления от моята среща с Мария Захарова, да разбере какво сме си говорили, каква е била нейната реакция. Това са хора с много високи възможности тук и аз високо го ценя. Но нашата дружба се дължи на нещо друго, ние сме братя в Христа! Ние знаем, че в този свят, който наричаме отвъдното, ние ще бъдем заедно със своите вечни души милиони години напред и затова много внимателно внимаваме какво говорим и какво правим един за друг в този свят и сега и в този смисъл ние затова имаме една дружба, само православен човек може да ме разбере!“.

Подаръците.

    „И сега, ако може да завършим с традицията, не знам дали сте казал на г-н Малофеев, ние връчваме здрави, български, червени ябълки, знаете ли защо – един френски посланик ни нарече „нация от гнили ябълки“!“, обясни Беновска и подари виртуално на Малофеев червена ябълка. Тя добави, че в предишното си гостуване в студиото на „Беновска пита“ Николай Малинов се е протегнал в края на предаването и си е „отмъкнал“ зелена ябълка, затова тя го е нарекла шеговито „крадецът на ябълки“. Така завърши разговорът между Константин Малофеев, Николай Малинов и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 12-ти ноември 2021 г.  

Pin It on Pinterest