Комисия оценява щетите в село Петърч

Народните представители Николина Ангелкова и Васил Цветков и днес бяха в село Петърч, за да окажат подкрепа на пострадалите от дъждовете домакинства.                       

Координаторът на ГЕРБ за София област Николина Ангелкова и народният представител Васил Цветков днес отново бяха в община Костинброд, за да окажат подкрепа на хората заедно с кмета на общината Трайко Младенов.  Бяха установени на място щетите, причинени от проливните валежи, които наводниха домове и улици. Три от реките в района преляха,  в критично състояние е едната от  стените на язовир Маслово.  

Рано тази сутрин бе проведена среща с  директорите на областна дирекция на МВР, областна дирекция“ Пожарна безопасност и защита на населението“ и ситуацията се наблюдава.  Общината е взела превантивни мерки за удъблочаване и почистване на речното корито, заяви   Николина Ангелкова. Има готовност за евакуация на населението, ако нивото на водата започне да се покачва. Сформира се комисия, която да оцени щетите. Народният представител от ГЕРБ Николина Ангелкова съобщи, че водеща фирма за черна и бяла техника ще дари отоплителни печки и помпи за вода на жителите на село Петърч, които пострадаха най-тежко от проливните дъждове.

 Кметът на Костинброд  Трайко Младенов коментира, че причина за наводненията е в голямото количество паднал дъжд и всякакви други твърдения са спекулации. Към момента започва силен снеговалеж. Екипи на община Костинброд са на място в село Петърч и оказват помощ на пострадалите.  По думите на  Младенов положението в Костинброд постепенно се нормализира.

Борислав Борисов, кмет на село Петърч бе категоричен, че се оказва абсолютно всякакво съдействие на жителите на селото.  „Вчера сме разнесли над 60 тона чувала с пясък. Доста местни хора се включиха. Благодаря на всички, които помагат. Старахме се – 9 години от както аз съм кмет, чистехме реките, но сега съвпаднаха топенето на снеговете и дъждът, който 4 дни не спира да вали“.

Pin It on Pinterest