"Коалиция за България“ представи в Стара Загора кандидатите си за предстоящия eвропейски вот

„Коалиция за България“ представи кандидатите си за предстоящия eвропейски вот в Стара Загора. Формацията ще се бори за промяна на статуквото, за нова България и нова Европа.
Проф. Боян Дуранкев – водач на листата на „Коалиция за България“ за ЕП: „Не сме доволни от развитието на икономиката, тъй като сме на последно място в ЕС. Целта ни е да постигнем през следващите 5 години така нареченото догонващо икономическо развитие на България, да не се срамуваме, че сме граждани на България“.
Председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков посочи, е голямата битка в Европарламента за Стара Загора е спасяване на въгледобивната промишленост и спасяване на трите централи – „Марица-Изток“ 1, 2 и 3.
„Едно от големите престъпления на Иван Костов и неговото правителство към българската енергетика е продажбата на „Марица-Изток“ 1 и 3 при загробващи българина и българската икономика условия – на „Марица-Изток“ 1 продължаваме да плащаме около 180 лева за мегават, на „Марица-Изток“ 3 – около 120, а на нашата държавна „Марица-Изток“ 2 – около 80, при едни и същи въглища, една и съща технология, един и същ фонд „Работна заплата“. Освен всичко друго, ние пращаме вредните емисии на двете чужди централи – „Марица-Изток“ 1 и 3. Ние от „Коалиция за България“ ще атакуваме в Европейската комисия двата договора за държавна помощ и ще ги разтрогнем, защото по този начин ще покажем на тези 17 безпътника от отиващия си Европарламент как загърбиха българската енергетика и как ние ще спасим и въгледобивната промишленост, и гръбнака на българското енергопроизводство с цената на отговорността, която имаме към Старозагорския регион“.

Pin It on Pinterest