Коалиция ГЕРБ/СДС – Варна регистрира листата си с кандидатите за народни представители

Листата на коалиция ГЕРБ/СДС за участие в извънредните  парламентарни избори на 11 юли от 3 МИР Варна беше внесена за регистрация в РИК Варна.

Документите бяха представени от областния координатор на ГЕРБ-Варна Иван Портних и административния секретар Павел Христов. „Надявам се нашите кандидати да спечелят отново доверието на съгражданите ни. Ще водим позитивна кампания, дано този път  се води смислен дебат за политики  по ключови теми и приоритети за хората, а не със  зададен от опонентите негативен тон и фалшиви новини“, каза след регистрацията на листата с 30 имена областният координатор на ПП ГЕРБ – Варна Иван Портних.

Водач на варненската листа на ГЕРБ/СДС е проф.д-р Костадин Ангелов, успешният здравен министър от правителството на Бойко Борисов. Втори в листата е Юлиян Станев, главен художествен ръководител на фолклорен ансамбъл „Варна“, една от емблемите на града ни  повече от половин век. Известен представител от гражданската квота е Данко Калчев, собственик на фамилната фирма „Инхом“, председател на фондация „Белославско стъкло“, която съхранява подводница „Слава“ като автентична материална памет на българското подводно плаване, радетел за опазване чистотата на Белославското езеро, инициатор с визия и проект за втори мост, като двигател за развитието на икономическата зона и връзка с  бъдещата  АМ „Черно море“. В челните места е отново бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев.

1 /3 от  кандидатите за народни представители на ГЕРБ/СДС са млади хора на възраст до 35 години. Ново лице е възпитаничката на ВВМУ „ Н.Й. Вапцаров“ Мария Димитрова, която представи МГЕРБ – Варна в една от последните  срещи с  лидера на партията Бойко Борисов.  В листата има представители на всички професии – лекари, IT-специалисти, финансисти, предприемачи, юристи, мениджъри, инженери, икономисти,  студенти. Сред кандидатите са  районният кмет на „Владислав Варненчик“ Николай Костадинов  и общински съветници от групата на ГЕРБ в местния парламент. Коалиционните партньори от СДС и „Гергьовден“ също имат своите представители – доц.д-р инж. Медиха Мехмед-Ханза, преподавател в МУ – Варна и Ирина Делчева, мениджър.

Pin It on Pinterest