Политика

Кирил Петков: Хората до мен са „генералите“ на промяната

Над 600 делегати от 117 местни структури от цялата страна гласуваха за членове на колективните органи на управление в партията

ПП „Продължаваме Промяната“ избра новите си колективни органи на управление. Над 600 делегати от 117 местни структури от цялата страна гласуваха електронно за членове на Изпълнителен съвет, Национален съвет и Контролен съвет, в рамките на второ Общо събрание, което се проведе на 30-31 март, в НДК.

“Хората до мен са „генералите“ на Промяната, които ще започнат да водят следващата кампания, да водят партията. Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще покаже, че България може да бъде една нормална европейска държава. Не предадохме нашите принципи и няма да ги предадем. Вярваме, че бъдещето пред нас ще е по-добро“, каза Кирил Петков минути, след като делегатите на ПП избраха членовете на новия Изпълнителен съвет на партията.

„Видяхме, че за няколко години, откакто ПП влиза и излиза от властта, България е постигнала изключително много. Ако вземем под внимание само последните данни на Евростат – колко сме богати спрямо средните европейски нива, се вижда: 2009 г. сме на 44%, 2020 г. сме на 54%, а през 2023 г. – сме на 64% от средните европейски нива. За 3 години сме наваксали 10% спрямо средноевропейското богатство – точно толкова, колкото сме наваксали за предишните 12 г. Така че, оттук нататък пътят е ясен – искаме България да стане нормална европейска държава. Искаме тези 64% да станат 100% и дори над 100% – да бъде по-богати от средните европейци. Но за всичко това трябва да имаме истински регулатори, истинско правосъдие, или казано по-просто: мачът да не е предварително уговорен, а всеки да има равен шанс и никой да не знае какъв ще е резултатът предварително“, каза Асен Василев.

Петков изрази категоричната позиция, че ПП-ДБ ще бъде първа политическа сила.

„Упрекваха ни, че през последните 9 месеца сме продали принципите си и не сме си изпълнили обещанието. Българският народ видя, че, когато на 17 март ГЕРБ предложиха само ротация на премиерите, но без реформи – ние казахме: „Не! България трябва да реализира тези реформи. Властта е инструмент, за да напредне държавата. Ще направим така, че България да има шанс да бъде нормална европейска държава.
Ясно се видя, че всички други партии се съобразяват, ако имаме политическата сила. Дайте ни тази сила, за да може тази визия за България да стане реалност.“

Василев отбеляза една от големите победи, които ПП-ДБ успяха да реализират през последните 9 месеца на власт, а именно влизането в „Шенген“:
„От днес пътуваме свободно в Европа по въздух и вода. Надяваме се решението за сухопътния „Шенген“ да бъде взето тази година.“

В Изпълнителен съвет бяха избрани 11 членове и така редом до лидерите Кирил Петков и Асен Василев застават още: Николай Денков, Никола Минчев, Лена Бориславова, Петър Куленски, Андрей Цеков, Калина Константинова, Христо Петров, Методи Байкушев, Венеция Нецова-Ангова, Венко Сабрутев, Даниел Лорер.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest