Карлос Контрера: Нивото на управлението е сведено до кафяво-жълти битовизми

Жалко е, че нивото на управлението е сведено до кафяво-жълти битовизми.

Свидетели сме как управляващите лека-полека започват да вадят кирливите ризи от коалиционната си кухня. Тези хора обещаха как ще направят редица реформи, как ще променят стила в политиката – това бяха очакванията на техните избиратели. И в крайна сметка ние от ВМРО се оказахме прави, като още в началото казахме, че това не е правителство на промяната, а е група по интереси. И при първия спор къде да отидат парите се разпадна.

Това каза за България 24 Карлос Контрера – общински съветник от ВМРО в София.

Кризата е не просто политическа, но и парламентарна. Очевидно коалицията на промяната се разпадна докато беше на власт. Причините са обективни. Това правителство и това парламентарно мнозинство, което се разпадна, беше сглобено на принципа на омразата. Тогава обявиха как ще чегъртат, ще сменят, ще се саморазправят и какво ли не още. Както и да е, сформираха правителство, но се оказа, че нямат програма. Там са събрани взаимно изключващи се партии – Демократична България е партньор на БСП. Демократи за силна България на Иван Костов е коалиционен партньор на Корнелия Нинова, на БСП и на цялата комунистическа номенклатура! Тези хора управляват заедно, докато се карат дали да премахнат паметника на съветската армия. Симпатизантите на тези формации се плюят помежду са, а на национално ниво Христо Иванов и ген. Атанасов седят заедно с Корнелия Нинова, заяви общинският съветник.

Давам този пример, защото това е политически Франкенщайн – коалиция между взаимно изключващи се партии, събрани в името само и единствено на властовия и финансов интерес, натърти той.

Дори да оцелее правителството след вота на недоверие, то вече няма никаква легитимност, посочи Контрера.

Pin It on Pinterest