Карлос Контрера: Площадът пред „Св. Александър Невски“ трябва да стане пешеходна зона

Това не е площад, това е публична общинска собственост.

Това, че народните представители са решили да го ползват за паркинг не го прави такъв. Де факто ние се намираме на незаконен паркинг, с незаконни табели, които по абсолютно незаконен начин я обособяват като зона за охрана.

Това заяви за БТВ общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера, който коментира казуса с използването на площада при храм-паметника като паркинг от Народното събрание.

Законът за събранията, митингите и манифестациите казват – зона за сигурност може да има до 20 метра от дадена сграда – можете да видите какво е разстоянието на парламента. Сами можете да видите какво е разстоянието от „Александър Невски”. Народните представители  могат да се откажат от една привилегия – да паркират безплатно в центъра на столицата. А тук паркират и ¾ от администрацията на парламента. Лятото, когато нямаше народни представители пак беше пълно, коментира съветникът.

Каним за разговор председателя на Народно събрание, както поканихме и предишния. Нямаше особено добър диалог с Ива Митева. Може да има диалог между Общината и Народното събрание и да има консенсус спрямо решението на Столичния общински съвет да ползват до 50 места за паркинг на пл. „Жельо Желев” до Партийния дом. Ако не им стигат, може да коментираме, но категоричното мнение на всички в СОС е, че това трябва да е площад и след реконструкцията да стане пешеходна зона, настоя Контрера.

Pin It on Pinterest