Карлос Контрера: Най-големите ни опасения по отношение на вота от Турция се сбъднаха

Това заяви в ефира на България 24 Карлос Контрера – общински съветник от ВМРО в Столичния общински съвет.

Контрера бе водач на листата на ВМРО в 24 МИР София на парламентарните избори, проведени на 14 ноември.

Той е категоричен, че гласовете от Турция са изкривили изцяло изборния резултат и на изборите за президент, и за народни представители. Ние предупреждавахме, че това ще се случи, тъй като ограничението за разкриване на до 35 секции в държави извън Европейския съюз беше премахнато на 29 април т.г. от злополучното 45-о Народно събрание. Това стана по предложение на партията на Слави Трифонов – Има такъв народ, с подкрепата на Демократична България, партията на Мая Манолова и ДПС, обясни съветникът. Според него тясно партийният интерес в този случай е надделял над държавния.

ДПС от Турция спечели около 80 хиляди гласа, също толкова и за кандидата им за президент Мустафа Карадайъ.

Карлос Контрера призова хората да се замислят колко мандата дават още на ДПС тези гласове от Турция и отново натърти, че това е заради злополучния експеримент с промяната на Изборния кодекс, направена от ИТН, ДБ, Манолова в услуга на ДПС.

През 2015 г. ВМРО с големи усилия се пребори да има ограничение за разкриването на секции в държави извън ЕС и това спомогна да се намали влиянието на турската държава в нашата вътрешна политика.

Заради гласовете от Турция реално българските партии, които са парламентарно представени, загубиха по 2-3 мандата, коментира Контрера.

Той отново напомни, че реално турската държава е агитирала да се гласува за ДПС.

Pin It on Pinterest