Караянчева: С предложението за свикване на ВНС се видя кои партии действат и кои са само на думи

Бележити дати в нашата славна история бяха превърнати в нов повод за противопоствяне както между институциите, така и между гражданите.

Изцяло отговорен за това е президентът. Всичко започна на 19 февруари с контрашествието на Радев и БСП. Продължи на 3 март, когато президентът си позволи да неглижира заплахата от COVID-19. Интересно какво биха му казали лекарите, полицаите, лаборантите, социалните работници и всички на първа линия. Както и тези, загубили свой близък. Подклаждането на напрежението между хората продължи и на 22 август на Шипка. За да стигнем до честванията на Съединението в Пловдив, когато симпатизанти на Радев грубо освиркаха кмета на града Здравко Димитров. Обединителят нито един път не призова за единение. Това заяви членът на ИК на ГЕРБ и председател на НС Цвета Караянчева във Видин. По време на партийното събрание тя връчи членски карти на близо 80 души – станали наскоро част от отбора на ПП ГЕРБ.

„Стягайте се“ – заръча Караянчева на актива на ГЕРБ в крайдунавския град. „Много хора искат да спечелят властта с нечисти средства и цели. Били сме мафия. Г-н президент, ние ли се чуваме по телефона с бегълци от закона. Наши съветници ли са обект на разследване? Ние ли хвърляхме бомбички по полицаите в опит да щурмуваме най-висшия орган на демокрацията? Ние ли насъсквахме хората в продължение на месец и ги готвехме за „въстание““, попита председателят на парламента и допълни, че „червената партия дори няма какво да я коментираме. Всеки иска да е началник там, но пък се опитват да ви убеждават как властта не била важна за тях. Даже избори ще организират по техен модел“.

„Историята е показала колко сме силни, когато сме единни. Вместо именно обединителят на нацията да е двигател на този процес – точно той е човекът, който най-много пречи на единението. Как така ще кажеш мутри на над 1,2 млн. души, подкрепили мнозинството? Всички помним и как премиерът Борисов подаде ръка към президента, за да преодолеят заедно кризата с COVID-19, но тя не бе приета“, припомни членът на ИК на ГЕРБ.

„Няма да влизам в тона на опонентите ни. Лесно е да клеветиш и да съдиш. Ще говоря какви са ни целите и какво сме направили. Да, допуснахме и грешки. Но за 10 години подобрихме живота в страната. Има работа, има инфраструктура, има инвестиции, доходите растат“, отбеляза Цвета Караянчева.

Председателят на Народното събрание обърна внимание на факта, че месеци наред лидерите на протеста лансираха идеята за Велико народно събрание. „Когато премиерът Борисов излезе с конкретен план за рестарт, включващ и свикването на ВНС – всички се изплашиха и промениха говоренето си. Дори започнаха да налагат фалшивата теза, че това е конституцията на ГЕРБ. Самите те са наясно, че това е един проект, който ВНС може да промени изцяло. Но някак не им беше удобно. Поне се видя кои партии действат и кои са силни само на думи“, отчете Караянчева.

Цвета Караянчева коментира и актуалната тема с машинното гласуване. „Нека да има машини, но нека да има и хартиени бюлетини. Всеки да гласува така, както му е най-удобно. Всички възможности за манипулации на изборните резултати са сведени до абсолютен минимум. Гражданите могат да са спокойни, дори и някои политици неоснователно да ги уверяват в обратното“, каза още тя.

Пред присъстващите в залата Караянчева призна, че през годините ПП ГЕРБ е преминала през много изпитания. „Въпреки това сме в отлична кондиция, рекордно много хора искат да се присъединят към ГЕРБ-Видин и това само може да ни радва. Няма и да задържаме никого. С радост приемаме нови хора и силно държим на всеки един член и симпатизант“, завърши тя.

Pin It on Pinterest