Политика

Каракачанов: В Руско-турската война България дава 30 хил. жертви, следствие на пролятата кръв се ражда България

След 500 години турско робство се появява българската държава

На 3 март се ражда модерната българска държава. В тази руско-турска война ние даваме 30 хиляди жертви. Българите дават 30 хиляди жертви. И следствие на тази кръв се ражда България.

Това заяви в предаването „Челюсти“ по Нова нюз почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов.

Над 70% от българите според проучване показва, че избират за свои национален празник 3 март. На умнокрасивите обаче може да им харесва и 4 юли да празнуват. Повечето европейски държави празнуват националния си празник тогава, когато са създадени като държава. Само че спорът по темата е обвързан с Русия.

Санстефанският идеал е положен, когато България се освобождава от турско робство, защото в 90% от етническите си територии е освободена. В името на този идеал – обединение на всички българи – ние стигаме и до Съединението от 1885 г., Независимостта, Илинденско-Преображенското въстание, Балканските войни, Първата и Втора световна война. Нашите дядовци са проляли кръвта си за този идеал, а сега умнокрасивите искате да отнемете този идеал от нашата родова памет, категоричен бе Каракачанов.

На 3 март със Санстефанския договор след 500 години турско робство се появява модерната българска държава.

През 2020 г. депутатите от ВМРО внесоха проект за решение, в което се казваше, че 24 май е „Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост”. Кои бяха против – ДПС, а ГЕРБ се въртяха 3 месеца, под претекст какво ще кажат руснаците? По наше предложение, след дълги пазарлъци, ГЕРБ ни подкрепиха и сега в Кодекса на труда е българския празник. Ние русофилите ли го направихме това? Аз съм един български патриот и защитавам българските ценности, без значение дали се харесва на либералите или са харесва на путинистите. Това е историята и трябва да уважаваме. Всички прибалтилски държави празнуват денят, в който са се освободили, заяви Красимир Каракачанов.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest