Политика

Каракачанов: Евроатлантическите лозунги са параван, зад който сглобката кадруваше както си иска

Т.нар. евроатлантически лозунги са параван, зад който сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС кадрува, както си иска.

Тези хора показаха, че имат нужда от правителство, което ще изпълнява техните партийни задачи, каза Красимир Каракачанов, бивш министър на отбраната и председател на ВМРО в ефира на „Денят започва“ по БНТ.

Промените в Конституцията и прехвалената съдебна реформа са на парче с цел лични интереси. Назначават си служебно правителство, сменят си министри, това си е партийно правителство. ГЕРБ и ДПС, които управляват в комбина, на тях им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват, каза Каракачанов.

Председателят на ВМРО разкритикува неизгодни сделки, които бившият военен министър Тодор Тагарев е сключил.

Министър Тагарев обичаше повече да приказва и то неща, които не се харесват на обществото и то неща, които въобще нямат връзка със здравия разум и с логичната политика. Най-вече с неговите лозунги по отношение на войната в Украйна, едни крайни позиции. Включително и премиерът Денков се изказваше от типа „ние можем и да страдаме и да понесем щети, но важното е Украйна да победи“. Това дразни хората.

Според Каракачанов, хората си представят българските министри и депутати, като хора, които трябва да се грижат за българския интерес, а не за интереса на трети държави. https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FKrasimirKarakachanovVMRO%2Fvideos%2F392370413621061%2F&show_text=true&width=560&t=0

Имаше доста спорни въпроси по времето на Тагарев за модернизацията и превъоръжаването. Сделката с т.нар. бронирани машини „Страйкър Драгун“, които бяха едни стари машини и ние закупихме на минимум два, а бих казал и три пъти по-високи цени. Стари, спрени от производство, машини, които нито можем да поддържаме в България, нито да ги снабдяваме с боеприпаси. Сделката беше сключена по времето на министър Тагарев, за 2,5 млрд. лева сделка. По мое време по-модерни машини със защита ниво 4, противоминна защита и т.н. бяха 1,7 млрд. лв. Тагарев похарчи тази огромна сума, вместо да ги инвестираме тези 2 млрд. в изграждане на мощности в България, с които сами да си произвеждаме техника. Както Полша, Унгария и Украйна правеха точно това. Със сделката с 3D радарите се набутахме с 400 млн. лева. Екипът на министър Тагарев дори не се опита да намали цената, каза още Каракачанов.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest