Карадайъ: Пеевски не е пречил или помагал на ДПС, ДПС пази честността си!

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отговаря на въпроси на Илиана Беновска на пресконференция след обявяването на края на изборния ден на 11-ти юли 2021 г.

Илиана Беновска: ДПС готови ли сте да преговаряте с ГЕРБ или ИТН, ако те ви поканят? И втори въпрос, това, че не се отрекохте от Делян Пеевски, а го защитавахте аргументирано и пламенно, помогна ли ви в кампанията, или ви попречи?

Мустафа Карадайъ: По темата за Делян Пеевски, някои хора се опитаха да използват тази тема като инструмент в изборите. Аз не мисля, че тази тема ни е попречила или помогнала за изборите. Доколкото кого и как ще подкрепим, можем преди окончателните резултати да излязат тази вечер да кажем, че ДПС, когото и да подкрепи, ще подкрепи с условия. ДПС няма да подкрепя безусловно. Да кажа и условията – възстановяване на нормалността в политиката и възстановяване на демокрацията, което за нас означава държавните органи и институции да функционират съгласно конституцията и законите на страната в услуга на българските граждани и в помощ на бизнеса и бизнес средата, а не да са бухалка срещу бизнеса и срещу българските граждани. Нещо повече, държавният апарат не да бъде подчинен и да е в услуга на тези, които днес са на власт, защото властта е временно явление, и да са бухалка срещу партийни опоненти. Това е едното ни условие, защото според нас възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични средства и инструменти. И другото ни условие е да има ясна програма за ускорено икономическо развитие на база приоритетите на ЕС, които са наши приоритети от 2016 г.

Илиана Беновска: Като бивш ръководител на ЦИК …

Мустафа Карадайъ: Бях секретар!

Илиана Беновска: Малко ли е? Как оценявате работата на ЦИК в условията с машините, с организацията, ама честно?

Мустафа Карадайъ: Ще се въздържа тази вечер от оценки и коментар!

Илиана Беновска: А от честността ще се въздържите ли?

Мустафа Карадайъ: Не, от честността не!

Pin It on Pinterest