Кандидатите на коалиция „БСП за България“ в Шумен призоваха за опазване на историческата памет

Адв. Мартин Райков, кандидатурата на ПП АБВ в листата на коалиция „БСП за България“ в Шумен, определи като престъпно нехайство и родоотстъпничество липсата на каквото и да било отношение и ангажимент на държавно ниво към популяризацията на историческото и културно богатство, което Шуменска област притежава в 1340-тата година от създаването на България.

Пред медиите в Шумен той подчерта, че българската памет трябва да бъде пазена и предавана на поколенията. Това е един от приоритетите му в бъдещия парламент. Като следващ акцент в работата си Райков посочи необходимостта от модернизиране на интернет разпространението и изобщо, дигиталните услуги в малките населени места – тема, която показа актуалността си във времето на пандемия.   

Председателят на ПП АБВ Румен Петков заяви, че Шумен е столицата на България и фундаментът на българската нация и безхаберието на т. нар патриотични политически формации е престъпно. Той подчерта важността от наличието на ясна програма, която да покаже богатството и мощта на българската държава и която да включва и ученически екскурзии, и всякакви мултимедийни похвати така, че паметта да бъде пазена. 1340 години съществуване е факт, с който малко държави могат да се похвалят.

В политически план Петков коментира, че разширяването на коалиция „БСП за България“ е сериозен знак и въпрос на осъзната политическа необходимост. И коалицията е изправена пред предизвикателството посланията на коалицията да стигнат до гражданите.

„Ние трябва да обясним на избирателите пред какъв избор са изправени. И трябва да им показваме отишлия си парламент всеки ден. Защото отишлият си парламент е еманация на лъжата, на спекулацията и на грозното шоу“.

Като пример той посочи поредицата от лъжи от страна на Мая Манолова и формацията, към която тя принадлежи, както и ДА България с желанието им за съдебна реформа.

АБВ е представена в шуменската листа и от адв. Пламен Петков, който подчерта необходимостта трайно сътрудничество между политическите формации в коалиция „БСП за България“ – това е очакването и на нашите избиратели, добави той. Силната левица е необходимият коректив в интерес на социалната и политическа справедливост,  каза още адв. Петков.

Водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в Шумен Иван Иванов подчерта опита за политическа спекулация в твърденията на т. нар „партии на протеста“, че съставът на „БСП за България“ е от партии на статуквото.

„Ние сме системни партии. А тези, които наричат себе си „партии на протеста“, да бъдат така добри да не се наричат така, защото и АБВ и БСП и нашите партньори бяхме сред първите които излязоха на протест срещу безобразията и престъпленията в политиката на България и срещу главния прокурор. Следващото Народно събрание не може да съществува без коалиция „БСП за България“ и пътят на промяната, която очаква цялото българско общество“.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest