Кандидатът на БСП за кмет на „Връбница“ чисти с граждани футболно игрище в „Обеля“

Работата е много и не успяхме за един ден да я свършим, затова продължаваме следващата събота, заяви Владимир Петров, който се включи и в шествие на гражданите срещу застрояването на зелени площи в „Обеля“

Кандидатът на БСП за кмет на район „Връбница“ Владимир Петров се включи днес в почистването на футболното игрище до 62-ро основно училище „Христо Ботев“ в столичния квартал „Обеля“. „Инициативата я организираха граждани – хора, които живеят в квартал „Обеля“ и комплексите „Обеля-1“ и „Обеля-2″, коменитра той. – Аз също живея там и решихме с приятели да подкрепим добрата идея. За един ден нямаше как да свършим всичката работа, защото е много. Затова следващата събота ще продължим“.

Владимир Петров добави, че над 20 години местната община дори внимание не е обръщала на това място, а какво остава да инвестира за почистването му и поддръжка. „Надявам се следващата събота да се съберем повече хора и да успеем да изчистим футболното игрище, за да може децата ни да има къде да спортуват“, каза кандидатът на БСП за кмет на район „Връбница“.

След почистването на игрището, Владимир Петров подкрепи протест на гражданите от „Обеля-2“ срещу застрояването на зелените площи и междублоковите пространства. Той се включи в шествието им по „Ломско шосе“. Хората вече са получили разрешене да организират шествие всеки ден до 25-и юли. Те настояват за незабавно спиране на застрояването на зелените площи в междублоковите пространства и за преразглеждане на ПУП-овете на „Обеля-1“ и „Обеля-2“. Освен това искат кметът да сигнализира Прокуратурата, за да разследва тя начините, по които са връщани тези земи на собствениците.


Pin It on Pinterest