Калоян Паргов: Трябва да усилена хигиената и дезинфекция на столицата

Реформа не е да разширяваш до безкрай и да разтягаш зонирането в София, докато то не стигне до Околовръстното шосе, заяви лидерът на БСП – София

Трябва да се върнем по-усилено към мярката по хигиена и дезинфекция на столицата. Това каза председателят на групата на „БСП за България“ Калоян Паргов по време на заседанието на Столичния общински съвет.

„Много е важно Диагностично-консултативните центрове да бъдат много добре материално обезпечени предвид създаването на COVID-зони в тях. Доколкото разбирам, има вече осигурени средства от държавата, но не зная какво планира Столична община“, посочи Паргов.

Според него е задължително да обърне много по-сериозно внимание на хигиената и дезинфекцията на града. „Ограничаването на социалните контакти на хората не е гаранция, че няма да се разболее човек от COVID-19. С колегите от групата на БСП в СОС смятаме, че ръководствата на фирмите-концесионери и на общинските дружества трябва да подходят много по-отговорно и по-съвестно, за да е ефективна работата им за гражданите на София“ изтъкна лидерът на БСП – София.

По думите му е също така е задължително да бъде направен анализ на състоянието на различните сектори на икономиката в града и на тази база да предприемем нови мерки. А не само да актуализираме онези от първата вълна на COVID-пандемията през пролетта.

„Настояваме и за безплатни тестове за гражданите като част от превенцията на разпространението на заболяването и максимално ранно диагностициране“, заяви Калоян Паргов.

На днешната сесия на Столичния общински съвет се гласува и пореден доклад, който е с претенции за някаква реформа и революционна промяна в транспорта в града ни. „Реформа не е да разширяваш до безкрай и да разтягаш зонирането в София, докато то не стигне до Околовръстното шосе“, каза Паргов по повод разширяването на „Зелена зона“ в районите „Слатина“ и Триадица“.

Според председателят на групата на „БСП за България“ когато става дума за реформа трябва да се мисли мащабно.

„Да, гражданите подават сигнали и искат да бъде въведена платена зона за паркиране в техните квартали. Но това не е дългосрочно решение на проблема. Защото с разширяването на платената зона за паркиране, ние просто прехвърляме проблема в съседния квартал“, изтъкна той.

Паргов припомни, че през последните месеци се е говорило за, приет е доклад, стартиран процес в тази посока. „Това е дългосрочното решение. А разширяването на платената зона за паркиране е задълбочаване на проблема“, счита Калоян Паргов и допълни, че това е категоричната позиция на групата на БСП в СОС по тази тема.

„Затова и не подкрепихме доклада днес“, заяви той.

Pin It on Pinterest