Kалоян Паргов: Не е прецедент, нито драма, че председателят на столичната организация не е в Изпълнителното бюро на партията

Не е прецедент, нито драма, че председателят на столичната организация не е в Изпълнителното бюро на партията. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ председателят на БСП-София Калоян Паргов. Той обясни, че фактът, че не е част от Изпълнителното бюро не е драма, освен това не е и почитател на „носенето на много дини под една мишница“.

„Председателството на София изисква много време, ресурс и внимание, включително моето участие в СОС, като председател на групата на БСП. Няма как човек да е успешен в няколко отговорни позиции. Моята отговорност винаги е била пред градската партийна организация, без значение дали съм член на Изпълнителното бюро или не, защото по смисъла на това аз нося собствената си отговорност“, каза той.

Уставно право на председателя е да избере и предложи към съответния орган оперативно ръководство, с което поема политическата отговорност, уточни Калоян Паргов.

Цоня СЪБЧЕВА

Pin It on Pinterest