Калоян Паргов: Казусът в „Обеля 2“ има нужда от адекватно решение, за да бъде отстранено напрежението

Казусът в „Обеля 2“ да бъде обследван и заедно с районната администрация на „Връбница“ да бъде намерено адекватно решение, за да бъде отстранено напрежението.

Единственият начин е да бъде намерен друг подходящ терен, който да бъде предоставен на инвеститора, за да реализира строежа. Това каза лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в разговор с главния архитект на столицата Здравко Здравков след днешния пореден протест на граждани от квартала. Той, заедно с членовете на ИБ на Градския съвет на софийската организация на БСП Борис Цветков и общинския съветник Петко Димитров, подкрепи гражданското недоволство срещу поредния опит за застрояване на междублоково пространство. Този път на терена между блокове №№ 260, 261 и 262 в „Обеля 2“.

Паргов припомни, че миналата година, преди кампанията за местните избори, при подобен казус съвсем наблизо, главният архитект на София Здравко Здравков, кметът на „Връбница“ Младен Младенов и столичният градоначалник Йорданка Фандъкова поеха ангажимент да разглеждат и разрешават всеки случай поотделно. „Те обещаха, че отстраняването на проблемите с многобройните подобни терени в „Обеля 1“ и „Обеля 2“ ще бъде приоритет с оглед съобразяването с интереса на живеещите там“, обясни председателят на БСП – София.

„Гражданите искат да имат достатъчно пространство между блоковете за детски площадки и зелени площи. А в същото време инвеститорите, които притежават изрядни и напълно законни разрешителни за строеж, трябва да получат подходящи терени, на които да реализират правото си“, счита Калоян Паргов.

Pin It on Pinterest