Калоян Паргов и младежи от Тимуровските команди на БСП – София организираха дарителска кампания в помощ на 3 сирачета и тяхната баба

Насочили сме всичките си усилия в помощ и подкрепа на нуждаещи се хора в момента, каза лидерът на столичните социалисти

Лидерът на БСП – София Калоян Паргов и младежи от Тимуровските команди в Градския съвет на столичните социалисти организираха дарителска кампания в помощ на три сирачета и тяхната баба. Първите продукти – бебешка храна и памперси, достатъчни за един месец, детски столчета, креватчета, матраци, дезинфектанти и маски – вече са при семейството. Дарението направиха лидерът на БСП – София Калоян Паргов, председателят на младежкото обединение на социалистите в столицата Петко Димитров и членове от Тимуровските команди.

„Това е огромна човешка трагедия, коментира Калоян Паргов. – 36-годишна майка на 9-месечни близначки и на по-голямо момченце почина от двустранна пневмония преди около месец. Наложи се спешно да търсим институциите за помощ, за да може бабата на децата, която малко преди това е загубила и съпруга си, да ги припознае. Административно вече всичко е наред и жената ще започне да получава съответните държавни помощи за децата. Сега тя се нуждае от всякаква подкрепа, за да може да се грижи за внучетата си. Това, с което ние помогнахме, е само началото. Продължаваме с кампанията. Предстои да осигурим и лаптоп на момченцето, което е ученик, за да може да се включи в дистанционното обучение по време на кризата“.

Калоян Паргов добави, че цялата организация на столичните социалисти в момента е насочила усилията си в помощ на нуждаещи се хора. И даде за пример дейността на кмета на район „Изгрев“ от БСП д-р Делян Георгиев. „Той е организирал собственици на малки квартални ресторантчета и заведения на територията на района и заедно със социалния патронаж всеки ден приготвят и разнасят топла храна на нуждаещи се, каза Калоян Паргов. – Това е отличен пример, който трябва да бъде подет не само от другите райони на София, но и в цялата страна. Ето една ефективна мярка срещу кризата, която помага на най-тежко засегнатия в момента малък бизнес от една страна, а от друга – на най-нуждаещите се хора. Освен това е и голяма подкрепа за социалния патронаж, към който все повече граждани ще се обръщат в следващите 30-40 или повече дни. Подобна дейност не се нуждае от някакво специално административно решение. Тя е въпрос на инициатива и желание на самите кметове“.

Pin It on Pinterest