Калоян Паргов: БСП ще я има и след 12-ти, и след 26-ти септември, но е важно да осъзнаем отговорността, която носим

Кандидатите за председател на партията трябва да си дадат ясна сметка за това какви знаци отправя БСП към обществото, каза лидерът на столичните социалисти

БСП ще я има и след 12-ти, и след 26-ти септември, важното обаче е да осъзнаем отговорността, която носим. Това каза председателят на столичната организация на социалистите Калоян Паргов при откриването на общоградската среща на софийския актив с кандидатите за председател на партията. На нея присъстваха двама от петимата кандидати – Кирил Добрев и Георги Тодоров. Корнелия Нинова изпрати обръщение, което беше прочетено от модератора на срещата, а Валери Жаблянов и Красимир Янков обявиха няколко часа по-рано, че се отказват от надпреварата.

„В началото на август предложих и на петимата кандидати да проведем среща с градския партиен актив в София. Това е най-голямата организация на БСП в България, каза Калоян Паргов. – Идеята ми беше те да представят концепциите и вижданията си за развитието не само на БСП, но и на България. Защото няма как в този критичен момент за държавата да разделяме бъдещето на БСП от това на България“.

Той благодари на двамата кандидати, които присъстваха на срещата и се включиха в откровения разговор с присъстващите социалисти.

„Когато предстоят избори, независимо за какво, е много важно да има прозрачност, информираност и равнопоставеност между кандидатите, каза Калоян Паргов. – Това беше целта на срещата, която организирахме. За мен, като председател на най-голямата организация в БСП, е изключително важно всички да осъзнаем отговорността, която носим. И да направим всичко възможно след тези вътрешнопартийни избори да тръгнем обединени напред. БСП винаги е била националноотговорна партия. През последните 30 години имаше ключово участие във всички важни и превратни за държавата събития. И със своята намеса и националноотговорна позиция повлияваше върху развоя на събитията“.

Паргов призова кандидатите да си дадат ясна сметка за това какви знаци отправя БСП към обществото. И какво ще разбере обществото от тези знаци, как ще гледа на партията оттук нататък. „Не само за БСП, но и за държавата предстоят месеци на изпитание. Месеци на твърдост, месеци на убеденост по пътя, по който сме тръгнали, коментира председателят на БСП – София. – А пътят е само един – промяна и много по-добро бъдеще от това, което ГЕРБ ни предлага в момента. Затова се надявам тази среща днес, с цялата публичност и шум около нея, да допринесе за това повече членове на БСП, имащи право на глас, да разберат какво трябва да направят на 12-ти септември“.

Pin It on Pinterest