Политика

Калоян Методиев: БСП е единствената алтернатива на ГЕРБ и Бойко Борисов

Вижте статистиката: България на последно място във всякакви класации при ГЕРБ и първо място по индустриален растеж с БСП – друг път има

„Винаги съм се придържал към социалния консерватизъм в политиката. А той почива на три прости неща – ред, сигурност за всеки и семейни ценности. В последните години единствената партия, която защитава този курс в българската политика, е БСП с лидер Корнелия Нинова. И единствената, която остана алтернатива на ГЕРБ и Бойко Борисов.“ Това заяви кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Калоян Методиев в предаването „Лице в лице“ на бТВ.

По отношение на въпрос за престоя си като началник на кабинета на президента Радев, Методиев отговори, че винаги е бил верен на принципите си и затова си е тръгнал.

„Никога не съм си представял, че Радев ще тръгне в посока на политически инженеринг във вреда на БСП. Той създаде ПП, подкрепяше ИТН и „Български възход“. Договорката му с Бойко Борисов вървеше през цялото време – контролирана игра на опозиция и управляващ. Това, което не им излизаше в уравнението, беше Нинова, защото Борисов не можа да я подчини. Пречеше им БСП, защото беше единствената алтернатива и на крачка от това да ликвидира модела „ГЕРБ“ – затова им трябваше да я ликвидират“, коментира Калоян Методиев. 

По неговите думи страхът отново се е върнал в държавата – страх да не ти вземат бизнес, за живота, за семейството.

„Вижте статистиката на Евростат – най-кратко в ЕС живеем българите. По-голяма диагноза за политическа промяна на модела „ГЕРБ“ няма. С Бойко Борисов държавата не може да върви напред. Който е направил компромис с него, си е заминал“, посочи Методиев.

Според него всичко е в ръцете на гражданите – да излязат да гласуват и да не са апатични.

„В момента не е време за експерименти, държавата има нужда от категорични действия, стабилност, сигурност и да преодолеем страха от реставрацията на модела „ГЕРБ“, категоричен бе Калоян Методиев.

На реплика за опитността на ГЕРБ той реагира така: „Гледайте по резултатите. Резултатите на ГЕРБ са последно място в ЕС по всички възможни класации – здраве, живот, доходи. Първото място е само по корупция. Има и друг път – безплатни детски градини, 22 млрд. лв. за социална политика, първо място по индустриален растеж в ЕС, когато БСП участва в управлението.“

Методиев смята, че Ваня Григорова  е била „напомпана“ изкуствено, като някой я е финансирал, за да направи по-скъпа кампания от милиардера Терзиев в София.

„Първата ѝ работа като я избраха за общински съветник беше да влезе в сглобка с Бойко Борисов, всички други наплю. Видяхме ѝ социологията днес – 2%“, подчерта той и призова избирателите: „ Да не се лъжат хората да си пилеят гласа, да си концентрират вота там, където има шанс.“  

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest