Политика

Какви са изводите на Възраждане след изборите?

Какви са изводите за нас от Възраждане:
1. Увеличихме депутатите си от 37 на 38. Вече ще имаме народен представител и от Силистра.
2. В половината държава, 14 области сме втора политическа сила, в 10 сме трета сила, в 4 – четвърта. В чужбина също сме втора политическа сила, а в няколко държави сме и първа политическа сила. Заради концентрацията на турски вот в Турция и вот за ППДБ в София в крайна сметка обаче останахме четвърти. Това показва, че столицата и гласовете от Турция заедно тежат повече от всички останали българи.
3. В 17 области увеличаваме своите проценти в сравнение с предишните избори, като най-осезаем е ръстът ни в София.
4. Загубихме 62 000 гласа в сравнение с
предишните избори. Създавайки нови проекти, посолството постигна целта си да нанесе удар по Възраждане.
5. Вкарахме 3 евродепутати, които беше цел минимум за нас, и сега работим по създаването на собствена група в Европейския парламент.
6. Петър Волгин, който беше втори в листата ни за евродепутати, направи исторически успех – има почти 72 000 преференции, което е безпрецедентен резултат. Никога досега не е имало такъв висок преференциален вот за някой кандидат-депутат, особено ако не е водач. Гордеем се с него!
Когато кампанията свърши написах, че се оставяме в ръцете на българския народ. Резултатите са такива, каквито са. Лошото е, че за пореден път има много излъгани, разочаровани и измамени избиратели – при това буквално осъзнали се още на следващия ден. Но какво да се прави, като при нас денят за размисъл обикновено е след, а не преди изборния ден.
Накрая искам да благодаря на хилядите членове и симпатизанти на Възраждане! Те са тези, които ми дават надежда за бъдещето! Видях себеотрицанието и раздаването им из цялата страна, и мога само да се гордея, че тези достойни българи са ми дали тази чест да бъда техен водач!
Борбата продължава! Ние друга Родина нямаме и друг народ нямаме! Ще се борим за тях и ще правим каквото трябва, пък да става каквото ще! 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest