Ивайло Калфин: Протестът на “Възраждане“ беше използван, за да покаже мускули и агресия

Днешният протест беше по-различен.

Той беше организиран от партия „Възраждане“, за да покаже мускули и агресия, с което очевидно те искат да се асоциира. Така коментира днешния протест на „Възраждане“ Ивайло Калфин, изпълнителен директор на Европейската агенция за подобряване на условията на живот и труд, пред bTV радио.

„Много е интересно, ако се запълнят местата пред болниците, дали същите протестиращи ще отидат пред болниците да обяснят на хората, за които няма да има места, защо не са взети мерки преди това. Имат право да изразят мнението си, но насилието, бруталността и целият замисъл беше чисто партиен“, добави той.

По думите му целият замисъл на протеста е чисто партиен.

„Доколкото видях в медиите, имало е различни активисти на Възраждане, които излизат и на практика управляват силовите и насилствените действия – това не се случва в нито една страна“, отбеляза той.

„Не бих направил пряк паралел между това, което днес се случи в София и това, което се случва в други държави. Първо, защото тук имаше много агресия, в митинга, и второ, защото тази агресия беше подклаждана чисто партийно“, допълни бившият външен министър.

Той смята още, че е нормално да има про- и антиваксърски настроения, тъй като пандемията се е появила неочаквано, а решенията за справяне с нея се взимат в ход – от отделните мерки до изработването на ваксините.

Pin It on Pinterest