Ивайло Калфин: Присъствието на Фондация „Фридрих Еберт“ в България е допълнителна гаранция, че страната ни ще участва пълноценно в европейския дебат

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и водачът на листата на партията за общински съветници в София Ивайло Калфин присъстваха на официалното събитие по повод на 25-годишнината на Фондация „Фридрих Еберт“ в България.

„За 25 години Фондация „Фридрих Еберт“ подпомогна значително развитието на  политическия живот в България, както и на  неправителствения сектор: с конкретни инициативи, свързани със социалдемократичната политика,  с развитието на европейската социалдемокрация, с новите идеи. Тяхното присъствие и за вбъдеще у нас ще гарантира допълнително, че страната ни ще участва активно и пълноценно в европейския дебат.  Би било много добре всички германски политически фондации , които работят тук,  да следват техния пример. Да бъдат по-отворени към всички проблеми, свързани с развитието на региона , в това число и в Западните Балкани и Черноморския регион, както и по въпросите, свързани с елиминирането на неравенствата и изграждането на по-справедливо отношение към опазването на околната среда и правата на хората.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest