Иван Мечков: Трябва референдум за разширяването на „синя“ и „зелена“ зона

Нищо добро за гражданите не се постига с подобни предложения в такива времена

Трябва да се направи референдум и да се питат софиянци искат ли разширение на „синя“ и „зелена“ зона. Това каза общинският съветник от „БСП за България“ ген. Иван Мечков по време на обсъждането на промени в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община.

„Според мен не е сега времето да правим такива доклади за разширяване на синя и зелена зона. Докато не мине това извънредно положение, хората ще предпочитат автомобилите, а ние в момента искаме да им наложим още рестрикции и да им бъркаме в джобовете. Не стига, че голяма част от тях са останали без работа и някои от малките и средните бизнеси умират. На всичкото отгоре да разширяваме „синя“ и „зелена“ зона, да увеличаваме часовите разлики, да ги правим събота и неделя, какво постигаме с това? Нищо добро за гражданите не се постига с подобни предложения в такива времена. За да се направи една такава реформа, трябва да се направи един референдум и да се питат софиянци дали искат да се разширят синя и зелена зона“, подчерта ген. Мечков.

По думите му трябва да се направи визия за създаването на места за паркиране на постоянно увеличаващите се автомобили. Според него не е проблемът замърсяването на въздуха, а това, че не се работи за създаването на места за паркиране.

Pin It on Pinterest