Иван Кръстев към КНСБ: Радващо е, че общата ни цел е защита на работниците

„Радващо е, че общата ни цел е защита на работниците.“ Това каза кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Иван Кръстев след среща с ръководството на КНСБ. Днес по тяхна покана се проведе разговор на Кръстев и Цветелина Пенкова от листата на левицата.
На срещата се констатираха множество съвпадения между „Визия за Европа”- програмата на БСП за тези избори и манифеста на КНСБ. По отношение на съдбата на българската енергетика, Иван Кръстев, който е от Стара Загора, отбеляза : Не искаме да видим родния ни край като демографска и икономическа пустиня.  Това е въпрос и на национална сигурност – около 40 процента от електроенергията в България се произвежда от трите ТЕЦ-а”. Той подчерта, че вчера е бил на среща в Гълъбово и Раднево, където са били обсъдени проблемите за топлоелектрическите централи. „Обезпокоени сме поради липсата на действия относно енергийното сърце на България. Стара Загора е икономически най- развитият регион в страната след София и това се дължи на съществуването на комплекс „Марица Изток”, обясни още Кръстев.
На конкретен въпрос по отношение на санкциите срещу Русия, Цветелина Пенкова отговори: ”Тезата на БСП винаги е била ясна – ние сме против санкциите срещу Русия. Те не дават резултат.“ Тя изрази надежда санкциите да бъдат преразгледани. Пенкова обърна специално внимание на принципа- еднакъв труд, еднакво заплащане. Това ще е и основната й битка в ЕП.
На срещата присъстваха  и народните представители на левицата Крум Зарков и Георги Гьоков.  
 
купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest