Иван Иванов: Това правителство трябва да си ходи, то е изчерпано

Кой носи отговорност за допускане безредиците трябва да отговори министърът на вътрешните работи.

Един министър си отиде само преди няколко седмици за подобно бездействие или действие. Основната отговорност за случващото се по площадите носят ГЕРБ, защото те не отговарят на исканията на протестиращите, а именно незабавна оставка на правителството и предсрочни избори. Това подклажда гнева на хората. Единственият мотив, който ги изкарва на улицата, е упорството на правителството.“ Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов пред НТВ.

Социалистът коментира, че това управление предизвиква хората да излязат на улицата.  „ГЕРБ отказва да подаде оставка и продължава да лъже народа с неща като нова Конституция, с единствената цел да не подаде оставка. Това правителство трябва да си ходи, то е изчерпано.“ Иванов обясни, че ако днес управляващите заедно с премиера подадат оставка, ситуацията ще се успокои и напрежението ще изчезне.

„Ние считаме, че има тежка политическа, парламентарна и социално-икономическа криза и единственият изход от тази ситуация е незабавна оставка на правителството. БСП няма да участва в никакви договорки“, каза Иван Иванов. Депутатът заяви, че партията отвътре е единна, всеки ще запази своето достойнство и няма да се поддаде на провокации.

„Ние ще представим своите платформи пред българските граждани и своята алтернатива за управление на държавата. Нека ГЕРБ да подадат оставка, да спрат да тормозят обществото и тогава народът ще е съгласен и доволен със служебния кабинет“, заключи Иванов.

Pin It on Pinterest