Политика

Иван Иванов: Електропреносната мрежа на София област трябва да е държавна

Кандидатът за народен представител от “Възраждане” се срещна с жителите на Годеч

Заради чести проблеми с тока в София област, от „Възраждане“ ще се борят да върнат собствеността на електропреносната мрежа към държавата.

Във връзка с честите аварии и прекъсвания на електроподаването в община Годеч, кандидатът за народен представител за София област от „Възраждане“ Иван Иванов посети региона и обсъди проблема с местните жители.

„Лошото е, че не само хората в Годеч се оплакват от чести аварии и прекъсвания на електроподаването. Явно това е някаква закономерност в Софийска област. Преди по-малко от месец лично съм отправил запитване до министъра на енергетиката заради подобни проблеми и в Костинброд. Ясно е, че чуждите фирми, чиято е собствеността на електропреносната мрежа у нас, не искат да инвестират в нея и да повишат качеството на услугите. Затова ние ще направим всичко по силите си, за да ги принудим. А още по-хубаво би било, ако можем да откупим собствеността обратно и никога повече да не преотстъпваме енергийната си сигурност. Смятам че електропреносната мрежа трябва да бъде присъединена към обектите, които са част от националната ни сигурност.“, каза Иванов на срещата с гражданите.

Възраждане е с N12 в бюлетината
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest