Политика

Иван Иванов: Читалищата са сърцето на местната общност, чрез тяхното подпомагане и развитие работим за културен и обществен просперитет

Един от основните акценти в програмата на Коалиция „БСП за България“ е постигане на високо качество на образованието, както и дългосрочното развитие на българската култура и читалищна дейност.

По време на множеството срещи в кампанията, водачът на русенските социалисти, Иван Иванов, обсъди с граждани и читалищни дейци, темите за подкрепа на образованието и на читалищната дейност. На преден план беше изведена необходимостта от повече финансиране за читалищата. Това ще помогне не само за развитие на културната им дейност, но и да се обновят предлаганите от тях заглавия. Така ще се събуди порива у деца и възрастни да четат любими и нови книги.

„Във всеки един разговор с граждани виждам стремеж за опазване и подпомагане на родното творчество. Това ме радва изключително много. Читалищата са сърцето на местните общности, предоставяйки място за културни събития, образователни инициативи и социални взаимодействия. В същото време, насърчаването на любовта към книгите у младите е необходимост, която ще помогне за изграждането на по-образовано и мислещо общество. Ние от Коалиция „БСП за България“ вярваме, че чрез инвестицията в по-добро образование, подпомагане и развитие на читалищната дейност, можем дългосрочно да спомогнем за нашия културен и обществен просперитет.“, каза Иван Иванов от с. Червена вода.

Коалиция „БСП за България“ има ясно поставени цели свързани с развитието именно на тези така важни за страната ни сектори:

  • Въвеждане на единен стандарт за управление на образователните институции;
  • Един учебник по предмет за всеки клас в цялата страна, както и промяна на нормативната уредба за конкурсите за избор и одобрение на учебниците;
  • Укрепване на музейната, библиотечната и читалищната мрежа чрез разширяване на целевите национални програми за подкрепа на художественото слово „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ и „Глобални библиотеки“. Реален виртуален достъп до техните фондове;
  • Активно ангажиране и финансиране на работещите в читалищата за участие в процеса на възпитание на подрастващите.

Водачът на русенската листа, г-н Иванов, заедно с кандидата за народен представител, Диана Ласонина, направиха лично дарение на Народно читалище „Тома Кърджиев – 1873“ в с. Червена вода с любими книги за малки и големи.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest