Политика

Иван Иванов: БСП сме единствената алтернатива, само ние не се поддадохме на изкушенията на ГЕРБ

Дребнавата игра на ПП-ДБ и ГЕРБ да се замерят с политически камъни кой е виновникът за предсрочните избори ще я гледаме поне до датата на изборите, но би трябвало да погледнат себе си, защото това управление беше порочно заченато, с единствена цел да консумира властта и този край беше предизвестен.

Това заяви народният представител от „БСП за България“ Иван Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.  

По неговите думи разпадът на сглобката е дошъл поради невъзможността да си поделят министерските постове и регулаторите.

„ПП-ДБ срамежливо се опитаха да съобщят, че искат да правят някакви реформи, но това беше заметено под килима, защото на всички стана ясно от изнесената информация, че са се борили за сфери на влияние и по-голямо парче от държавната баница. МВР явно се оказа апетитна хапка“, посочи Иванов.

Според него най-удачният вариант за държавата е изборите да са „2 в 1“.

„Изглежда обаче, че президентът има други намерения и тук ще стане ясно дали няма някакви договорки с другата част от сглобката. Все още не сме чули какво мислят ГЕРБ и ДПС. Ако съвпаднат техните виждания, очевидно са водени някакви разговори“, подчерта социалистът.

„В стремежа си да изолират президента, ПП-ДБ сами влязоха в капана и подаряват цялата власт на ГЕРБ през служебния кабинет“, коментира Иван Иванов относно промените в Конституцията. Припомняйки, че БСП е изразила категорична позиция срещу тях, той изрази мнение, че приемането им са дали ход на конституционна криза.

„Предстои ПП-ДБ да получат доста удари под кръста от Борисов през служебния кабинет, който очевидно ще бъде негов. И след това ще бъдат поканени отново от него на масата за преговори, но при неговите условия. Те сами си причиниха това“, каза още народният представител.

„Ако БСП получи третия мандат, ще го върнем веднага. Безсмислено е да се водят каквито и да е преговори за правителство в тази обстановка. Ние вече сме заявили своите ясни позиции срещу ГЕРБ и срещу това, което направиха ПП-ДБ, връщайки ги на власт“, категоричен бе Иван Иванов.

„Влизаме в изборната битка като единствената алтернатива на това управление, защото само ние през годините не се поддадохме на изкушенията на ГЕРБ. Мисля, че картината след изборите ще е доста по-различна, защото българските граждани са крайно омерзени от това, на което станаха свидетели през последните 9 месеца“, заключи Иванов.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest