Политика

Иван Иванов, БСП: Притеснителна е информацията, че наличните средства за магистралата Велико Търново – Русе не са достатъчни

На какъв етап е изграждането на автомагистралата между Велико Търново и Русе?

Осигурени са нужните средства за 2024 г., но  изпълняват ли се реално строително-монтажни работи там, защото преди 3 седмици посетих обекта и видях само струпване на една техника, която обаче не работи.“ Този въпрос зададе заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов на служебния министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова по време на парламентарния контрол. 

Той подчерта сериозната нужда, която има Северна България от проект, с оглед липсата на свързаност с другите региони на страната, лошото състояние на пътната мрежа и достъпа до големите областни центрове. 

„Имам спомени, че Вашият предшественик в редовния кабинет ни уверяваше доста бодряшки, че всичко върви по план и всичко е осигурено. Притеснителни са данните, които изнесохте, че наличните средства не са достатъчни за финансирането на тази магистрала, което повдига сериозно въпроса каква ще е нейната съдба“, реагира на отговора на министъра Иван Иванов. 

И добави: „Не отговорихте и какви дейности се очаква да бъдат свършени до края на настоящата 2024 г. и дали поне обходният път на Бяла ще бъде финализиран.“

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest