Политика

Иван Иванов: БСП показа, че може и ще продължи да бъде двигател за социална справедливост и сигурност в парламента

Кандидатите от русенската листа на Коалиция „БСП за България“ и водачът й Иван Иванов продължават срещите с граждани в Русе и областта. Социалистите акцентираха върху решенията, които предлагат за социална справедливост в българското общество, както и какво е свършено като стъпки от тях до момента. На преден план в срещите беше изведена необходимостта от достойно заплащане на труда, както и създаване на социален щит за младите, работниците, пенсионерите и уязвимите.

„Ние от БСП сме единствената автентична лява партия. Нашите действия за устойчива и последователна социална политика ще продължат и в 50—то Народно събрание. Макар други партии да се опитват да си приписват наши успехи, благодарение на БСП бяха увеличени пенсиите, както и заплатите на полицаи и пожарникари. Също така много се изговори за увеличението на тока, а в обществото се създаде едно усещане за несигурност. Все пак успяхме да се преборим и благодарение на навременните действия на нашата парламентарна група от 1 юли битовите клиенти няма да излязат на свободния пазар. Във всяка наша среща продължавам да акцентирам, че на 9-ти юни всеки един от нас решава кое е правилното развитие на страната ни. Ние категорично ще продължим да отстояваме позицията си за достойна България в мирна Европа. Именно по този начин можем да създадем условия за подобрение качеството на живот на българите.“, каза Иван Иванов.

В срещите с гражданите бяха повдигнаха и регионални въпроси свързани със сроковете за приемането на България и по суша в Шенген, което би довело до облекчаване на тежкотоварния трафик в града, както и на какъв етап е започнатата магистрала Русе – Велико Търново.

БСП залага на устойчиви социални решения в своята платформа, свързани с развитието на социално – солидарен модел за държавно, икономическо, обществено и лично развитие:

  • Еднократна помощ при раждане: за първо дете – 600 лв., за второ дете – 1200 лв., за трето дете – 1700 лв., за всяко следващо – 300 лв.;
  • Еднократна помощ в размер на 7 минимални работни заплати (7700 лв. за 2025 г.) за всяко второ и трето дете на родители, които са осигурени минимум 24 месеца назад;
  • Обвързване и изравняване на размера на майчинството през втората година с

размера на минималната работна заплата (ок. 60 000 майки);

  • Нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години (обхваща близо 300 000 млади хора);
  • Безплатни лекарства за всички деца до 14 г. възраст (обхваща над 1 милион деца);
  • Минимална работна заплата за 2025 г. в размер на 1100 лева изчислена по законово установения механизъм, предложен от БСП;
  • Осигуряване на по-високи доходи за пенсионерите чрез преизчисляване на всички пенсии (обхваща близо 1,3 милиона пенсионери)

купуването и продаването на гласове е престъпление

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest