Политика

Иван Иванов, БСП: Долу лапите от българските служби

„За съжаление, днес станахме свидетели на поредния спектакъл за уронване престижа на българските служби. Това, което се случи е хвърляне на кал между тези, които 12 години кадруваха и управляваха службите и тези, които направиха неистови опити да ги овладеят.“ Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов по време на изслушването на служебния премиер Димитър Главчев за назначенията и уволненията в службите.  

По думите му позицията на БСП винаги е била за политическа ненамеса в работата на службите, както и че експертността и професионализмът трябва да бъдат водещи в тяхната работа. 

„В последните месеци станахме свидетели на изключително грозни събития на разчистване на отношенията между бившите партньори от сглобката, от което обаче пострадаха репутацията на българските служби и работата им да пазят националната сигурност на страната ни“, посочи Иванов.  

Според него са плашещи заявките, които се дават от парламентарната трибуна за намерение да се продължи със същия устрем тяхното овладяване. 

„Опомнете се и мислете, че работата на тези служби гарантира нашата национална сигурност, а не дали даден народен представител ще бъде назначен да ръководи една или друга служба, за да докладва в съответната партийна централа. Долу лапите на политическите сили от службите“, призова Иван Иванов от парламентарната трибуна.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest