Иван Иванов: Без БСП няма как да бъде съборен ГЕРБ

Гласуването не е по-опасно от това да отидеш до магазина, категорични са социалистите

„Хората са крайно изнервени от противоречивите действия на правителството в тази тежка обстановка. За разлика от другите европейски държави при нас нещата вървят доста хаотично – без никакъв протокол, без ясно записани правила“, каза в ефира на Евроком народният представител от БСП Иван Иванов като добави: „При нас всичко се случва според настроенията на министър председателя, дори и заповедите, които здравният министър издава за това кое ще се затваря и кое не“.

Социалистът оцени поведението на парламента в последните 4 години, като по думите му то е довело до най-ниските нива на поддръжка на институцията.

„Поведението, най-вече на управляващите, доведе до разрив между гражданите и народните представители. Колкото повече отива към края си този изчерпан парламент, толкова поведението на някои от управляващите става все по-непоносимо. Рейтингът е нисък не само заради случайно попадналите хора в него, но и заради законите, които той кове“, обясни депутатът от левицата.

„ГЕРБ показаха, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено“, категоричен бе Иван Иванов като уточни: „Те не спират да се опитват да си осигурят комфорт по време на изборите посредством скандала с охранителните фирми, най-вече като им осигурят дългогодишно присъствие до властта.“

Социалистът даде оценка и на опита да се промени Закона за частната охранителна дейност: „Несъстоятелно е предложението на управляващите да разрешат на осъждани хора да се занимават с охранителна дейност и ние да поверим сигурността си в техните ръце. По този начин ще реабилитират така наречените мутри. Това е нелепо и не трябва да стига до второ четене, в противен случай ще станем куриоз в Европейския съюз с подобни предложения“. 

Мнението на Иванов е, че по този начин управляващите искат да “убият“ по-малкия бизнес. „Всички знаят каква е печалната практика с подизпълнителните фирми.“ 

Той даде за пример автомагистралите, при които не се знае какво се строи, некачествени пътища се срутват, ремонтират ги след един- два месеца, а накрая не се плаща на подизпълнителите и хората страдат.

Социалистът възмутено коментира и факта, че този законопроект не мина през Правната комисия, а през Комисията за вътрешна сигурност и обществения ред. „Вместо да се чуят всички мнения беше вкаран по бързата писта“, обясни той.

Единственият вариант предстоящите парламентарни избори да бъдат честни, е да са масови. „Хората трябва да знаят, че всичко това, което в момента им се натрапва от управляващите за коронавируса е с една единствена цел – да ги заплашат. Гласуването не е по-опасно от това да отидеш до магазина“, обясни народният представител от БСП.

По думите му на идващите парламентарни избори основният сблъсък ще е между ГЕРБ и БСП. „Всеки недоволен от властта трябва да знае, че без БСП, ГЕРБ няма как да бъде съборена и извадена от управлението. Ние подадохме ръка на тези всички извънпарламентарни партии с една обща цел – провеждане на честни избори“, подчерта социалистът

„ГЕРБ умишлено на тези избори наред с машинното гласуване, оставиха и гласуването с бюлетини. Разбирате какъв хаос ще настъпи накрая, когато трябва да се събира документацията от машина, с хартиените бюлетини и броенето на преференции“, критикува Иван Иванов.

Pin It on Pinterest